57 φορές πένθιμα θα ηχήσουν σήμερα οι καμπάνες των Εκκλησιών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

57 φορές πένθιμα θα ηχήσουν σήμερα οι καμπάνες των ΕκκλησιώνΠένθιμα 57 φορές θα ηχήσουν σήμερα 28 Φεβρουαρίου οι καμπάνες των ιερών ναών της χώρας στην μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Συγκεκριμένα με σχετική εγκύκλιο της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει όλες τις Μητροπόλεις την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προέκυψε μετά από την αποδοχή σχετικού αιτήματος από την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, κας Μαρίας Καρυστιανού. 


Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού αναφέρει τα εξής:

"Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών…

Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία.

Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία.

Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως.

Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθωων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή .

Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση.

Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!"