ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Για 3η θητεία πρόεδρος ο Μιχάλης Γεράνης - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Για 3η θητεία πρόεδρος ο Μιχάλης Γεράνης - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης



Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και της εκτελεστικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.


Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία ήταν ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Γεράνης, που παραμένει στο τιμόνι του φορέα για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος επίσης ήταν η μοναδική πρόταση υποψηφιότητας.

«Επιβάλλεται να πάμε ενωμένοι», δήλωσε ο κ. Γεράνης, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα είναι κοινά, όπως και η στάση στα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν τους δήμους με πρώτο και κυριότερο το τέλος ταφής, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να επιστρέψει στο ταμεία κάθε δήμου, από το οποίο θα βγει. 

«Λειτουργούμε με αλληλεγγύη κι έχουμε δείξει τον δρόμο. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε αυτά που εμείς θέλουμε από τους συμπολίτες μας. Τα ανταποδοτικά είναι από τους συμπολίτες μας και τα δίνουν για να τα κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε με αυτήν τη διάθεση και με δουλειά, για να βάλουμε το λιθαράκι μας για τη χώρα», τόνισε. 

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ επισήμανε πως η Κεντρική Μακεδονία έχει δείξει τον δρόμο για πάρα πολλά πράγματα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προσθέτοντας ότι πιάνοντας τους στόχους βοηθά τη χώρα να γλιτώνει πρόστιμα.



Ενώνουμε δυνάμεις για τα σκουπίδια

«Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, τα σκουπίδια, που δεν έχουν χρώμα», είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος επικρότησε τη συναινετική προσπάθεια, εκφράζοντας την ευχή να επαναληφθεί και την Πέμπτη στις εκλογές της ΠΕΔ. Χαρακτήρισε τον ΦΟΔΣΑ, δικαίωση για αυτοδιοίκηση και τόνισε πως πηγαίνει πολύ καλά σε σχέση με δυνατότητες που έχει ενώ έχει ξεχωρίσει πολλές φορές.

Στα προβλήματα που έχουν μπροστά τους οι δήμοι και ο φορέας στη νέα αυτοδιοικητική θητεία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως «θα τα αντιμετωπίσουμε όπως πάντα ενωμένοι» και «με δεδομένη τη θέλησή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί γιατί αυτό το αντικείμενο είναι κάτι που μας ενώνει παρά τις επιμέρους διαφωνίες»

Ειδική αναφορά έκανε και στο τέλος ταφής, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να περάσει η οριζόντια επιβολή του. Όπως είπε, ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έχει δημοπρατήσει έργα που θα σημάνουν το τέλος του τέλους ταφής και δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια με κάποιους που δεν έχουν καν χωροθετήσει τις υποδομές. 

«Να μην επιτρέψουμε τα χρήματα που συγκεντρώνονται από εμάς να ελέγχονται κατά το δοκούν από τον φορέα που θα τα διαχειριστεί. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε με ποιον τρόπο αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν σε μας σε δράσεις στοχευμένες που θα αποφασίσουμε εμείς. 

Θεωρώ ότι με τη βοήθεια ΦΟΔΣΑ θα το έχουμε αυτό, αρκεί να έχουμε κοινή φωνή. Όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατή φωνή θα έχουμε και τόσο περισσότερα θα πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.