ΕΕ: 12 μήνες επέκταση εγγύησης θα πρέπει να δίνουν οι πωλητές σε προϊόντα που επισκευάζονται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΕΕ: 12 μήνες επέκταση εγγύησης θα πρέπει να δίνουν οι πωλητές σε προϊόντα που επισκευάζονταιΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε και προχώρησε σε μια προσωρινή έκδοση οδηγίας για τα δικαιώματα που απορρέουν μετά από μια επισκευή σε προϊόν που έχει πουληθεί εντός ΕΕ.


Σύμφωνα με αυτό, οι κατασκευαστές θα πρέπει να παρέχουν έξτρα 12 μήνες εγγύηση στους καταναλωτές μετά από μία επισκευή, να προσφέρουν ανταλλακτικά σε λογική τιμή και θα πρέπει να δέχονται και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή τρισδιάστατες εκτυπώσεις τους.

Η ΕΕ θα επιβάλει στους κατασκευαστές χρονοδιάγραμμα για τις επισκευές, προσφέροντας μάλιστα και στον καταναλωτή τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επισκευή ή αντικατάσταση ελαττωματικού προϊόντος που βρίσκεται ακόμη εντός εγγύησης.

Στόχος είναι να υπάρχει μια τυποποιημένη φόρμα ευρωπαϊκού τύπου με πληροφορίες της συσκευής και η οποία θα παρέχεται δωρεάν, ενώ θα δημοσιευτεί και μία ευρωπαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα που θα περιγράφει λεπτομερώς τις υπηρεσίες επισκευές σε όλες της χώρες-μέλη της ΕΕ.