Σχολή Γονέων για γονείς που μεγαλώνουν μόνοι/μόνες τα παιδιά τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σχολή Γονέων για γονείς που μεγαλώνουν μόνοι/μόνες τα παιδιά τους



Στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι οικογένειας (διευρυμένη, πυρηνική, μονογονεϊκή, θετή, ανασυγκροτημένη, χωρίς παιδιά, πολύτεκνη, πολυπολιτισμική, κ.α.) με τον κάθε τύπο να φέρει τη δική του μοναδική δυναμική. Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μια συνεχής αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών σε όλη την Ευρώπη ως αποτέλεσμα είτε προσωπικών επιλογών, είτε αναγκαστικής επιλογής.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε, διοργανώνουν Σχολή Γονέων για γονείς που για οποιονδήποτε λόγο μεγαλώνουν μόνοι ένα ή περισσότερα παιδιά, που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.

Η ομάδα απευθύνεται σε μόνους γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, κατοίκους του δήμου Θέρμης, και έχει ως στόχο την κατανόηση των πολυδιάστατων όψεων της μονογονεϊκής οικογένειας και την ενδυνάμωση των μόνων γονέων που έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερες δυσκολίες κατά την ανατροφή των παιδιών τους. 

 Οι επιμέρους στόχοι και η θεματολογία θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα θέματα προσεγγίζονται τόσο θεωρητικά (παιδαγωγικά -ψυχο-συναισθηματικά) όσο και με βιωματικό τρόπο με έμφαση στη συζήτηση, ανάλυση προσωπικών παραδειγμάτων, συμμετοχικές ασκήσεις κ.ά..

Η ομάδα θα πραγματοποιήσει έναν κύκλο έξι (6) δια ζώσης συναντήσεων, με 15νθημερη συχνότητα και έναρξη την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:30 έως 19:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (https://forms.gle/QmUQodnvu48F8oba8 ) έως την ημέρα έναρξης της σχολής. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελευθερία Πήτα, ψυχολόγο, στο τηλέφωνο 2310463930, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10.00-14.00.

Προϋπόθεση για τη λειτουργία της ομάδας είναι να συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 15 γονείς.




Η σχολή γονέων αποτελεί δράση του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης σχολικής κοινότητας και Κύκλοι δια βίου μάθησης Δήμου Θέρμης».