Σκύλος: Γιατί κρύβει τη μουσούδα του όταν κοιμάται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκύλος: Γιατί κρύβει τη μουσούδα του όταν κοιμάται


Μερικές φορές όταν ο σκύλος κοιμάται συνηθίζει να βάζει τα μπροστινά του πόδια στο πρόσωπό του και να κρύβει τη μουσούδα του.


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το κάνει αυτό; 
Μήπως στην πραγματικότητα θέλει να κρύψει το πρόσωπό του ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;


Πιθανές αιτίες για το σκύλο που κρύβει τη μουσούδα του ενώ κοιμάται.

Προσπαθεί να ζεσταθεί
Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο ο σκύλος σας κρύβει τη μουσούδα του όταν κοιμάται είναι γιατί προσπαθεί να ζεσταθεί. 

Οι πρόγονοί του προστάτευαν με τον ίδιο τρόπο τη μύτη τους από το κρύο όταν ζούσαν στην άγρια φύση και είναι πιθανό ο σκύλος σας να έχει κληρονομήσει αυτή τη συμπεριφορά μέχρι σήμερα.


Ενοχλείται από το φως


Άλλη μία πιθανή αιτία είναι ότι ο σκύλος σας να ενοχλείται από το έντονο φως στο πρόσωπό του την ώρα που κοιμάται. Γι΄αυτό κρύβει το πρόσωπό του, δίνοντάς μας την εντύπωση ότι κρύβει τη μύτη. 

Εάν έχει υιοθετήσει αυτή τη συνήθεια μόνο όταν κοιμάται, τότε πιθανότατα να θέλει να ξεκουράζεται στο σκοτάδι. Επομένως, κρύβοντας τη μύτη του ουσιαστικά καλύπτει όσο μπορεί τα μάτια του.


Για να νιώσει ασφάλεια

Χωρίς να αναιρούνται οι παραπάνω λόγοι, κρύβει τη μύτη του όταν κοιμάται επειδή θέλει να καλύψει το πρόσωπό του. Αυτό πιθανότατα το κάνει για να νιώσει ασφάλεια. 

Πρόκειται για ένα ευαίσθητο σημείο κι επειδή μπορεί να συμβεί οτιδήποτε την ώρα του ύπνου, στην πραγματικότητα κρύβει το πρόσωπό του για να το προστατεύσει από οποιονδήποτε κίνδυνο.


Τι πρέπει να κάνω;

Σίγουρα αναπνέει φυσιολογικά ακόμα και την ώρα που κρύβει τη μύτη του, όπως ακριβώς αναπνέετε εσείς την ώρα που κοιμάστε μπρούμυτα. 
Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, πέρα από ησυχία για να κοιμηθεί χωρίς θόρυβο. 

Εάν πάλι, κρύβει τη μύτη του, μόνο σε ορισμένα δωμάτια, τότε φροντίστε στο χώρο που ξεκουράζεται να είναι κλειστή η κουρτίνα ή να είναι λίγο πιο σκοτεινό το δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χαμηλώσετε το φωτισμό ή να κλείσετε το φως αν αυτό δεν επηρεάζει τις κινήσεις σας στο χώρο του σπιτιού σας.


mypet.gr