Τέλος στις αλυσίδες για αυτά τα αυτοκίνητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέλος στις αλυσίδες για αυτά τα αυτοκίνηταΧαράς ευαγγέλια για όσους ταλαιπωρούνται με τα ξυλιασμένα χέρια και τις αλυσίδες για τα χιόνια, καθώς η τεχνολογία δίνει την απόλυτη λύση.


Η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation παρουσίασαν μια πρωτοποριακή τεχνολογία ελαστικών με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού που θα φέρει επανάσταση στην ασφάλεια της χειμερινής οδήγησης.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές αλυσίδες χιονιού που δημιουργούν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση και την αφαίρεση, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία, ενισχύοντας την ασφάλεια σε συνθήκες χιονιού, ενεργοποιώντας εύκολα και απλά τις αλυσίδες με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Ο μηχανισμός λειτουργεί μέσω κομματιών αλουμινίου που είναι στρατηγικά τοποθετημένες μέσα στις ακτινικές αυλακώσεις του ελαστικού.

Αρχικά συμπιέζονται σε σχήμα “L” κατά την κανονική οδήγηση, τα κομμάτια αυτά παραμένουν εκτός του οδοστρώματος.

Κατά την ενεργοποίηση, ένα ηλεκτρικό ρεύμα ωθεί το κράμα αλουμινίου να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα «J», επεκτείνοντας τις μονάδες έξω από το ελαστικό και δημιουργώντας κρίσιμη επαφή με το οδόστρωμα.

Αυτή η μετατροπή βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε χιονισμένους δρόμους.Το σύστημα περιλαμβάνει μια λειτουργία παρακολούθησης που επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα τη φθορά των ελαστικών.

Εάν η επιφάνεια του ελαστικού φθαρεί στο ύψος της μονάδας αλουμινίου κατά τη διάρκεια της τακτικής χρήσης, οι οδηγοί θα ειδοποιούνται αμέσως, αποτρέποντας την παράβλεψη του κύκλου αντικατάστασης ελαστικών.

Με εκκρεμή διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, οι κορεάτικες εταιρείες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες τεχνολογικές βελτιώσεις, δοκιμές αντοχής και ρυθμιστικές αξιολογήσεις πριν εξετάσουν το ενδεχόμενο μαζικής παραγωγής.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η απόδοση της τεχνολογίας, εδραιώνοντας τη θέση της ως μια εξέλιξη που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ασφάλεια της χειμερινής οδήγησης.