Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για την "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης": Κάνουν αυτά που καταγγέλουν! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για την "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης": Κάνουν αυτά που καταγγέλουν!



Την αντίδρασή της για τον "αποκλεισμό" της από τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής εξέφρασε η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης Δ.Θέρμης" καταγγέλοντας τη "Παρέμβαση Πολιτών" για μη τήρηση της αναλογικής στις έδρες με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε Δελτίο Τύπου τους κάνουν λόγο για "κατάντια και αντιδημοκρατικό κατήφορο" της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υποστηρίζουν οτι επιχειρείται φίμωση της παράταξης.


//Δελτίο Τύπου "Λαϊκής Συσπείρωσης Δ.Θέρμης"

Για την κατάντια και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ  (Παρεμβαση Πολιτών ) στο Δήμο Θέρμης

Σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης με μοναδικό θέμα την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Η Δημοτική επιτροπή είναι το νέο όργανο που αντικατέστησε όλες τις προηγούμενες επιτροπές και από αυτή ουσιαστικά περνάνε σχεδόν όλες οι αποφάσεις. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε την πρόταση η εκλογή των 3 μελών  της Δημοτικής Επιτροπής που προέρχονται από την μειοψηφία, όπως ορίζει ο νόμος, να κατανεμηθούν αναλογικά με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ( 2 η Παρεμβαση πολιτων που έχει 20% και 1 η Λαϊκή Συσπείρωση που έχει 10%). 

Ωστόσο οι "δημοκράτες, αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ,  της "δικαιοσύνης παντού,  της απλής αναλογικής" αποφάσισαν να πάρουν και τις 3 εδρες της μειοψηφίας, επειδή τους το επιτρέπει ο αριθμός των συμβούλων τους!!

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στο δήμο Αθηναίων καταγγέλλει την παραταξη Μπακογιάννη για αυταρχισμό, αντιδημοκρατική θεσμική λειτουργία,  για ιδιοκτησιακή αντίληψη των θεσμών... επειδή ως μείζονα αντιπολίτευση πήρε όλες τις έδρες.  Αυτό δηλαδή που καταγγέλλουν στην Αθήνα το κάνουν οι ίδιοι!

Δεν μας εκπλήσσουν πια! Εδώ το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το έκαναν ΝΑΙ σε ένα βράδυ! Σε αυτά θα κολλήσουν;

Καταλαβαίνουμε ότι η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης ενοχλεί και θέλουν να τη φιμώσουν,  γιατί βάζουμε στο κάδρο και τις δικές τους ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που ζει ο κόσμος και βιώνει και η τοπική διοίκηση. 

Γελιούνται όμως,  αν πιστεύουν ότι με τέτοιες τρίπλες θα ανακόψουν τη δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής  Συσπείρωσης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό της περιοχής μας. 

Δηλώνουμε ότι και τη δημοτική επιτροπή θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε και στο δημοτικό συμβούλιο θα είμαστε η φωνή του λαού.  

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας και κυρίως αυτούς που αισθάνονται αριστεροί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κατάντια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ! Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, της διεκδίκησης και της προοπτικής!

Θέρμη 7/1/2024