Χιόνια στα ορεινά – Σε ποιες περιοχές απαιτούνται αλυσίδες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χιόνια στα ορεινά – Σε ποιες περιοχές απαιτούνται αλυσίδες




Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα της ψυχρής εισβολής με τη χτεσινή νύχτα να είναι κρύα και τα πρώτα χιόνια να είναι γεγονός 
 


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη τη χώρα με πλημμύρες, χιονοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους.


Στα λευκά ο Χορτιάτης – Έκλεισε ο δρόμος για τον Άγιο Βασίλειο

Τα λευκά του έχει φορέσει ο Χορτιάτης στη Θεσσαλονίκης ενώ ο επαρχιακός δρόμος προς τον Άγιο Βασίλειο έκλεισε. 

Σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές στη Θεσσαλονίκη το έχει στρώσει καθώς από νωρίς το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε να χιονίζει έντονα. 

Χιόνι πέφτει μεταξύ άλλων σε Ασβεστοχώρι, Ορεινούς οικισμούς Θέρμης, Πανοράματος, Χορτιάτη και άλλα σημεία με τον χειμώνα να μπαίνει απότομα.


Προβλήματα στη Χαλκιδική και χιόνια στη Δυτική Μακεδονία

Οι χείμαρροι υπερχείλισαν και οι αυλές των σπιτιών στην Τορώνη της Χαλκιδικής πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας.


Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Δυτική Μακεδονία μετά και τις έντονες χιονοπτώσεις. 

Ίδια εικόνα και σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, όπου στην Φλώρινα κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, ενώ στον δήμο Πρεσπών οι μαθητές θα προσέλθουν σε αυτά μία ώρα αργότερα.


Τα πρώτα χιόνια και στην Πάρνηθα. 

Μάλιστα διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ και πάνω ενώ πέντε οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο καταφύγιο Μπάφι και χρειάστηκε η συμβολή των Αρχών για να καταφέρουν να φύγουν καθώς δεν είχαν αλυσίδες.


Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά και Λαύριο μέχρι το μεσημέρι

Τη ίδια ώρα λόγω των ισχυρών ανέμων δεμένα θα μείνουν μέχρι τις 12 τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου με τα μόνο δρομολόγια που θα γίνουν κανονικά είναι αυτά του Αργοσαρωνικού.


Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο το βράδυ: Πρόγνωση Μαρουσάκη

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης η σημερινή ημέρα θα κυλήσει με πολύ κρύο ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το βράδυ και από τα δυτικά που θα φέρει και πάλι τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί από την Ιταλία προς τα ανατολικά, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα γενικευτούν προς την κεντρική και νότια Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και πιο νότια. 

Ενώ από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Αττική.