Γιατί τα ψεύτικα κοσμήματα κάνουν το δέρμα σας πράσινο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί τα ψεύτικα κοσμήματα κάνουν το δέρμα σας πράσινο



Τα φθηνά κοσμήματα μπορεί να αποτελούν μια εύκολη λύση και να έχουν ένα ατού, ότι χωρίς πολλά έξοδα μπορούν να απογειώσουν το στυλ σας, ωστόσο μπορούν, επίσης, να αφήσουν στο δέρμα σας πράσινους λεκέδες, όπως το χρώμα στο διάσημο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Το πράσινο χρώμα, λοιπόν, στο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης προέκυψε επειδή είναι κατασκευασμένο από χαλκό, ο οποίος γίνεται μπλε-πράσινος όταν οξειδώνεται. 

Η οξείδωση συχνά περιλαμβάνει κάποιο στοιχείο που αντιδρά με το οξυγόνο, μπορεί επίσης να περιγράψει άλλες χημικές αντιδράσεις στις οποίες χάνονται ηλεκτρόνια. Στην περίπτωση του Αγάλματος της Ελευθερίας, ο χρωματικός μετασχηματισμός περιλαμβάνει μια σειρά από αυτές τις αντιδράσεις.

Γιατί τα ψεύτικα κοσμήματα κάνουν το δέρμα σας πράσινο

Μια παρόμοια διαδικασία, λοιπόν, κάνει τα ψεύτικα κοσμήματα να βάφουν το δέρμα σας. Όπως εξηγεί το mentalfloss.com, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα εν λόγω αξεσουάρ να περιέχουν χαλκό ή άλλο μέταλλο που παίρνει νέα απόχρωση όταν οξειδώνεται, ενώ ακόμη και τα αντικείμενα από χρυσό και ασήμι είναι γνωστό ότι αλλάζουν χρώμα, καθώς σπάνια κατασκευάζονται από καθαρό χρυσό ή καθαρό ασήμι. 
Ο καταλύτης των αντιδράσεων μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αριθμός πραγμάτων στο δέρμα σας, από σαπούνι ή λοσιόν μέχρι ο απλός ιδρώτας.


Πώς να αποφύγετε την ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση

Εάν θέλετε να αποφύγετε το πρόβλημα εντελώς, συνεχίστε να φοράτε κοσμήματα από λευκόχρυσο, ανοξείδωτο ατσάλι και άλλα υλικά που δεν αλλάζουν χρώμα. 
Αλλά προτού πετάξετε όλα τα αγαπημένα σας faux κοσμήματα, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε το πράσινο χρώμα στο δάχτυλό σας: Απλώς καλύψτε το σημείο των κοσμημάτων που ακουμπάει στο δέρμα με διάφανο βερνίκι νυχιών. 

Το έξυπνο αυτό κόλπο θα πρέπει να λειτουργεί για οποιοδήποτε κόσμημα, αν και τα περίπλοκα βραχιόλια και τα περιδέραια μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να επικαλυφθούν με το βερνίκι σας.