Διάλεξη με θέμα τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες μεταξύ εφήβων και γονέων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διάλεξη με θέμα τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες μεταξύ εφήβων και γονέων


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης



Οι συγκρούσεις είναι κάτι αναμενόμενο, αναγκαίο και φυσιολογικό μέσα σε μία οικογένεια. Οι λόγοι μιας διαφωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών μπορεί να είναι ποικίλοι. Η διαχείριση των συγκρούσεων και των προκλητικών συμπεριφορών και η επίτευξη μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά απασχολεί πολλούς γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-διάλεξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου “Ζουλφάκος Δημήτρης” με θέμα:

"Εφηβεία: πως μπορούμε να διαχειριστούμε συγκρούσεις εντός και εκτός σπιτιού και να αντιμετωπίσουμε προκλητικές συμπεριφορές".

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους που φροντίζουν/στηρίζουν εφήβους. 

Στόχος της είναι η έγκυρη ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της ομαλής εξέλιξης εφήβων και η ανάδειξη προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την πρόοδο των μαθητών/τριών και την κοινωνική ανάπτυξη τους. Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των γονέων στη διαχείριση και επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας καθώς και η πρόληψη εμφάνισης αρνητικών συμπεριφορών.

Εισηγήτρια είναι η κα Ελένη Περράκη, Ψυχολόγος (ΜΑ)- Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Η διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων και Κύκλοι δια βίου Μάθησης Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής 
Αυτοδιοίκησης.