Ραβανί Βέροιας – Αφράτο τέλεια σιροπιασμένο και πεντανόστιμο... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ραβανί Βέροιας – Αφράτο τέλεια σιροπιασμένο και πεντανόστιμο...



ΥΛΙΚΑ
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδας ή φυτίνη
3/4 κούπας ζάχαρη 
5 αυγά 
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 κούπες νερό 
4 κούπες ζάχαρη 
σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
5 σταγόνες μαστιχέλαιο ή μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ και όλα μαζί τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 15 λεπτά!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε ένα μπωλ 
το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατέψτετα όλα μαζί.

Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, 
προσθέστε τη ζάχαρη, συνεχίστε το χτύπημα και ρίξτε το γιαούρτι και το βούτυρο.

Συνεχίστε το ανακάτεμα και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.

Λαδώστε το ταψάκι σας (32 νούμερο) και 
ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 για 50 λεπτά.

Ελέγξτε το ψήσιμο τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό, αυτό να βγαίνει καθαρό.

Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό,
αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.

Συνοδέψτε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια-φιστίκι