«Κλέφτρα λείπει ένα»: Η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός που μετρούσε κάθε μέρα τα χιλιάρικα γιατί φοβόταν πως την κλέβουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Κλέφτρα λείπει ένα»: Η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός που μετρούσε κάθε μέρα τα χιλιάρικα γιατί φοβόταν πως την κλέβουνΠαρορμητική και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο, η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έμεινε στη μνήμη του κοινού ως μία σπουδαία τραγουδίστρια (αρχικά) και κορυφαία ηθοποιός στη συνέχεια, αλλά και ως μια γυναίκα που συχνά έπαιρνε αποφάσεις δίχως να πολυσκοτίζεται για τις συνέπειες.

Ορισμένοι εντάσσουν σε αυτόν το πλαίσιο αυθορμητισμού και παρόρμησης ακόμη και τους τρεις γάμους που έκανε κατά την διάρκεια της ταραχώδους προσωπικής ζωής της. Αρχικά με τον –τότε- Κύπριο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Κώστα Βασιλείου, για τον οποίο άφησε την γενέτειρά της την Κέρκυρα, ενώ και ο δεύτερος σύζυγός της προερχόταν από τον χώρο του αθλητισμού καθώς ήταν ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κωστόπουλος. 

Ο τρίτος και τελευταίος, ο Γιώργος Λαφαζάνης μπήκε στην ζωή της αργότερα, σε μια πιο ώριμη φάση του χρόνου.
Ήταν η περίοδος που η σημαντική Ελληνίδα κωμικός και σόου γούμαν είχε πάρει την απόφαση να… νοικοκυρευτεί και να σταματήσει τις διαρκείς αλλαγές στις οποίες κατέφευγε, αφού κατά δήλωσή της, βαριόταν εύκολα, αλλά κάπου κουράστηκε να το κάνει.Το αδύνατο σημείο της

Ένα άγνωστο πάθος της σπουδαίας ηθοποιού αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας μιλώντας στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Η Βλαχοπούλου φοβόταν ότι θα την κλέψουν γι’ αυτό και απέκτησε… μανία με το μέτρημα των χρημάτων:

«Η Ρένα είχε τρελά πράγματα. Μια φορά είχε μια κυρία που τη βοηθούσε στο σπίτι. Της λέει “σε αυτό το συρτάρι έχω 20 χιλιάρικα, αυτά τα μετράω κάθε μέρα, μην λείψει κανένα’’. Μια μέρα πάει και τα μετράει: 19. “Α, την κλέφτρα με έκλεψε”. Της λέει “έλα εδώ, 19 είναι τα χιλιάρικα, τα μαζεύεις και φεύγεις. Θα έρθεις και το βράδυ στο θέατρο να πάρεις τα πράγματά σου. 
Πήγε η γυναίκα στο θέατρο κλαίγοντας της λέει “Δεν σας έκλεψα”. “Δεν με ενδιαφέρει” της απαντάει. Πήγε μετά η Ρένα στο σπίτι τα ξαναμετράει και βγαίνουν 20! Είχε πιάσει σιρόπι και είχε κολλήσει το δάχτυλό της. “Πω, πω την ξεφτίλισα τη γυναίκα!”. Πήγε τη βρήκε της λέει “άντε βρε, χαλάλι το χιλιάρικο που πήρες”».


Το σπίτι- παλάτι που άφησε… λόγω γκαντεμιάς

Μια άλλη παραξενιά της σπουδαίας ηθοποιού αφορούσε στα σπίτια της καθώς δεν ήθελε μόνιμη κατοικία. Κάθε λίγα χρόνια μετακόμιζε πριν καλά-καλά προλάβει να τα επιπλώσει! Άλλωστε και η ίδια κατά καιρούς σε συνεντεύξεις της είχε παραδεχτεί ότι περισσότερο την ιντρίγκαρε η όλη διαδικασία μέχρι να το μετατρέψει σε πραγματικό «σπίτι» και στη συνέχεια το άφηνε για να μπει ξανά στο ίδιο… τρυπάκι!

Ωστόσο κάποια στιγμή με τον Γιώργο Λαφαζάνη πήραν την απόφαση να αποκτήσουν το δικό τους σπιτικό και μάλιστα να το χτίσουν από τα θεμέλια προκειμένου να γίνει έτσι ώστε να καλύψει όλα τα «θέλω» της και να μην χρειαστεί να μετακινηθεί και πάλι.

«Κάποτε το όνειρό μου ήταν να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι με κήπο, λουλούδια και πολλά δέντρα. Πήγα, λοιπόν, και βρήκα ένα οικόπεδο στην Κηφισιά και ξεκίνησα να το χτίζω. Τι λεφτά ξοδέψαμε τότε…» έλεγε η Ρένα Βλαχοπούλου, που όταν ο σύζυγός της της επισήμαινε ότι το σπίτι παραήταν μεγάλο για δύο άτομα, εκείνη απαντούσε ότι θα το γέμιζε με σκυλιά, γατιά και κάθε είδους οικόσιτα ζώα!Κατά σύμπτωση το ίδιο χρονικό διάστημα ένα άλλο ζευγάρι αντίστοιχης ηλικίας έχτιζε ακριβώς απέναντι από το δικό τους οικόπεδο, οπότε σχεδόν μοιραία ήρθαν πιο κοντά αφού αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα. Μάλιστα οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα κι έτσι όλα έδειχναν ότι θα χαίρονταν παράλληλα τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Όμως κάτι παραπάνω από ένα μήνα αργότερα, η Ρένα Βλαχοπούλου είδε κάτι που άλλαξε τα πάντα! Συγκεκριμένα, βγαίνοντας από την πόρτα της παρατήρησε την απέναντι κυρία ντυμένη στα μαύρα και συνειδειτοποίησε ότι δεν επρόκειτο για κάποια στυλιστική επιλογή. Όταν την ρώτησε τι είχε συμβεί, εισέπραξε την απάντηση ότι μόλις είχε χάσει τον άντρα της.

Ένα γεγονός που για την προληπτική Κερκυραία εκλήφθηκε ως κακός οιωνός. Έτσι μίλησε με τον σύζυγό της και χωρίς πολλά-πολλά σχεδόν τον ανάγκασε να βγάλουν το σπίτι στο σφυρί και να απομακρυνθούν από την κακοτυχία, όπως και τελικά συνέβη.

«Το πολύ να μείναμε έναν μήνα μέσα. Το πουλήσαμε στη Μαρινέλλα και στον Τόλη Βοσκόπουλο, που μόλις είχαν παντρευτεί και έψαχναν για ένα σπίτι στην Κηφισιά. Έτσι ήμουνα! Παρορμητική, ξεροκέφαλη και προληπτική» παραδέχτηκε αργότερα για τον εαυτό της…