Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά καταστήματα και εμπορικά κέντρα αυτή την Κυριακή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά καταστήματα και εμπορικά κέντρα αυτή την ΚυριακήΑνοιχτά θα είναι και αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στο πλαίσια των χειμερινών εκπτώσεων.


Το εμπορικό πολυκατάστημα Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 για το καταναλωτικό του κοινό, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων
Θα ανοίξει στις 11:00 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις 20:00 το βράδυ.

Το ωράριο των καταστημάτων θα παραμείνει το ίδιο όπως και την προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή προτείνεται να είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα περισσότερα θα είναι κλειστά εκτός από κάποιες εξαιρέσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 29 του Φλεβάρη.


Όσα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στις χειμερινές εκπτώσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

- Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. 

- Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

- Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

- Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. 

Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

- Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή!
Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. 

Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Δείτε ακόμη σχετικά: