Κυκλοφοριακό έμφραγμα αύριο στη Θεσσαλονίκη - Απόβαση με τρακτέρ και αγροτικά στην Agrotica - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κυκλοφοριακό έμφραγμα αύριο στη Θεσσαλονίκη - Απόβαση με τρακτέρ και αγροτικά στην Agrotica



Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα ετοιμάζονται να κατέβουν αύριο στα εγκαίνια της 30ης Agrotica οι αγρότες από τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας. Περίπου 300 τρακτέρ αναμένονται στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, αν και πολλοί αγρότες τηρούν στάση αναμονής. Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αυριανή, μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην 30η Agrotica. Οι αγρότες επιφυλάσσουν “θερμή” υποδοχή στην πολιτική ηγεσία που θα παραστεί στην έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και εφοδίων.

Περίπου 250-300 τρακτέρ αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμα περισσότεροι αγρότες θα καταφθάσουν με αγροτικά οχήματα, μελισσοκομικά φορτηγάκια και λεωφορεία. Στόχος είναι να δώσουν βροντερό “παρών”, έχοντας ωστόσο κατά νου και τις αντιδράσεις της κοινωνίας από τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και την… Τροχαία.


Στις 11 το πρωί το ραντεβού

Περίπου 100 τρακτέρ αναμένονται από τις Σέρρες. Λιγότερα τρακτέρ αναμένεται να κατέβουν από Χαλκιδική, από όπου οι αγρότες θα έρθουν ως επί το πλείστον με αγροτικά οχήματα. Κάποιοι από τους αγρότες της Χαλκιδικής θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο όπου ίσως κλείσουν τον κόμβο.

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ημαθίας και Αλεξάνδρειας θα κατέβουν με αγροτικά οχήματα και ΙΧ.

Περίπου 50 τρακτέρ και κάποια ακόμα ΙΧ και αγροτικά θα συναντηθούν νωρίς το πρωί στα Κουφάλια προκειμένου να καταφθάσουν μέχρι τις 11 το πρωί στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Από τις 8 το πρωί θα ξεκινήσουν 70 τρακτέρ από την Πέλλα ενώ και άλλοι αγρότες αναμένονται με αγροτικά.

Οι αγρότες της Βέροιας θα συσκεφθούν σήμερα το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσουν αν θα κλείσουν συμβολικά τον κόμβο της Κουλούρας.

Οι μελισσοκόμοι της Μακεδονίας αναμένεται να συγκεντρωθούν κατά τις 10 στη γέφυρα της Θέρμης και με τα μελισσοκομικά φορτηγάκια τους να κατεβούν προς στον χώρο της συγκέντρωσης.

Στάση αναμονής από τους αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 11 το πρωί στον χώρο της Έκθεσης.


Παραλύει η Θεσσαλονίκη

Η αυριανή ημέρα θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εκτός από τους αγρότες που θα συγκεντρωθούν στις 11.00 και θα παραμείνουν για τέσσερις ημέρες στην Agrotica, είναι προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε συνδυασμό με την καθημερινή κίνηση και τις εργασίες του Flyover, κάτοικοι και επισκέπτες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.