Αυλαία με πρωταγωνιστές τα παιδιά στο 21o Golden Cup - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυλαία με πρωταγωνιστές τα παιδιά στο 21o Golden Cup


//Δελτίο Τύπου ΟΑΣΠΕ

Αυλαία με πρωταγωνιστές τα παιδιά στο 21o Golden Cup του ΟΑΣΠΕ 500 παιδιά το έζησαν με την ψυχή τους!


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στο αθλητικό κέντρο Planet FC της Θεσσαλονίκης, ένα εντυπωσιακό τριήμερο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου. 

Συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά γεμάτα πάθος και αγωνιστικό πνεύμα από 15 συλλόγους που εκπροσώπησαν 7 ΕΠΣ της χώρας και… το έζησαν με την ψυχή τους!

Εδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας πολλά γκολ και εντυπωσιάζοντας το πολυπληθές κοινό με τις δεξιότητές τους. Ο ΟΑΣΠΕ, ως διοργανωτής, πρόσφερε ένα πραγματικό θέαμα, προωθώντας τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό και ενισχύοντας την αγάπη των νέων για το άθλημα.

Εκτός από την εντυπωσιακή απόδοση των παιδιών, αξίζει να τονιστεί η άψογη συμπεριφορά των γονέων καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός τους φόρτισαν το Golden Cup με θετική ενέργεια, δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα άξια συγχαρητηρίων.

Οι προπονητές, από την πλευρά τους, επέδειξαν επαγγελματισμό και σωστή στάση, καθοδηγώντας τα παιδιά με ενθάρρυνση και υποστήριξη. Η ανάδειξη του ταλέντου και η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος αποτέλεσαν κεντρικά στοιχεία του τουρνουά.

Το σχεδόν ανοιξιάτικο σκηνικό συνέβαλε επίσης στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος, με τον καλό καιρό να συνεχίζει να χαρίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αφοσίωσή τους, στους γονείς για την υποστήριξή τους, και στους προπονητές για τον επαγγελματισμό τους», έδωσε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ κ. Δώρα Ιωακειμίδου κατά τις απονομές και μεταξύ άλλων ανέφερε:
Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο χαρά, μάθηση και ανάπτυξη, όπου το κοινό, οι γονείς, οι προπονητές και, πάνω από όλα, οι ποδοσφαιριστές, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός αξέχαστου τριημέρου όπου οι αναμνήσεις θα τους γεμίζουν χαρά και νοσταλγία.
Η επιτυχία ενός παιδικού ποδοσφαιρικού τουρνουά, όπως το Golden Cup δεν μετριέται μόνο από τα γκολ που σημειώθηκαν, αλλά από το κλίμα και την εμπειρία που δημιουργείται γύρω από αυτό. 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς και στην 21η διοργάνωση η αίσθηση της κοινότητας ενισχύθηκε, καθώς οι συμμετέχοντες κατάφεραν να αντλήσουν έμπνευση από τον αθλητισμό και να διαμορφώσουν θετικές σχέσεις. 
Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένας αθλητικός αγώνας, αλλά μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη χαρακτήρα, κοινωνικών δεξιοτήτων και αθλητικής ηθικής. 
Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν όχι μόνο πώς να νικούν, αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν τις ήττες, πώς να συνεργάζονται και να απολαμβάνουν τη διαδικασία της βελτίωσης.

Στην πρωτοχρονιάτικη διοργάνωση συμμετείχαν 32 τμήματα, τα συγκρότησαν περισσότερα από 500 παιδιά γεννημένα τα έτη 2010 ως και 2017!

➛Από τον Έβρο η Ακαδημία Alana SA, 
➛από την Κέρκυρα οι ακαδημίες Θιναλιακός και Όλυμπος, 
➛από τη Δράμα η ακαδημία Ακρίτας Νευροκοπίου Δράμας, 
➛από τη Λάρισα οι ακαδημίες του Απόλλωνα Λάρισας και Baraze, 
➛από την Πέλλα η ακαδημία της Σκύδρας, 
➛από τη Χαλκιδική ο Διγενής Λακκώματος, 
➛από τη Θεσσαλονίκη οι ακαδημίες των ΠΑΟΚ Σταυρού, ΓΣ Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς, Αναγέννηση Πανοράματος, Ήφαιστος Θέρμης, Bebides 2000, Joga Bonito.

Η διοργάνωση Golden Cup τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, κι ασφαλώς έχει την έγκριση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους προπονητές και στους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης.


Για την ιστορία αναφέρουμε τις ομάδες που διακρίθηκαν:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K8

· 1η Ακαδημία Σκύδρας

· 2η Alana Αλεξανδρούπολης

· 3η Ήφαιστος Θέρμης

· 4η Joga Bonito


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K10

· 1η Ακαδημία Σκύδρας

· 2η Απόλλων Λάρισας

· 3η Alana Αλεξανδρούπολης

· 4η Αναγέννηση Πανοράματος


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K12

· 1η Απόλλων Λάρισας

· 2η Ακαδημία Σκύδρας

· 3η Αναγέννηση Πανοράματος

· 4η Alana Αλεξανδρούπολης


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K14

· 1η Αναγέννηση Πανοράματος

· 2η ΠΑΟΚ Σταυρού

· 3η Θιναλιακός Κέρκυρας

· 4η Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και συνεργάτες προπονητές, τους ιδιοκτήτες των Planet FC και κυρίως τον κ. Νίκο Τσιόγκα, τον Παύλο Σαμπανίδη και Παναγιώτη Φαρμάκη, τους γιατρούς, τους διαιτητές, τη διοίκηση της Αναγέννησης Πανοράματος για την άψογη φιλοξενία των φιλικών αγώνων Κ16 στο ΔΑΚ Πανοράματος, την κ. Νατάσα Μηνάκη για τη συμβολή της στους τελικούς, τους οδηγούς που μετέφεραν με ασφάλεια τις ομάδες στα γήπεδα, τους γονείς και κυρίως τα υπέροχα παιδιά που έκλεψαν καρδιές!

Έρχεται το Πάσχα ( 7-9 Μαΐου 2024) μια ακόμη άρτια διοργάνωση του ΟΑΣΠΕ!

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και πάλι τη μαγεία του υγιούς ανταγωνισμού, σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές δραστηριότητες για νέους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους να ζήσουμε μέρες γιορτινές με πολύ ποδόσφαιρο και δυνατές συγκινήσεις!

ΑΚΡΙΤΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Κ12

ALANA SA ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ

ALANA SA ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Κ12
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Κ14

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Κ12

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Κ10

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Κ12

BARAGE ΛΑΡΙΣΑΣ Κ12

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΘΕΡΜΗΣ - JOGA BONITO K8

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Κ14

ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κ10

ΠΑΟΚ ΣΤΑΥΡΟΥ Κ14

ΣΚΥΔΡΑ Κ8

ΣΚΥΔΡΑ Κ10 ΟΜΑΔΙΚΗ


ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κ12

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κ14

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Κ14



Πληροφορίες στο +30 6977 856866 – dora.spor@gmail.com

Φωτογραφίες PhotonetStudioTsimpris

και στη Σελίδα Facebook της διοργάνωσης ΕΔΩ

Εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ Δώρα Ιωακειμίδου