Εννέα στα δέκα παιδιά έως 12 ετών στην Ελλάδα είναι χρήστες του διαδικτύου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εννέα στα δέκα παιδιά έως 12 ετών στην Ελλάδα είναι χρήστες του διαδικτύου
Αποκαλυπτική για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι νέα έρευνα, τα ευρήματα, όμως της οποίας είναι ανησυχητικά για τους ανήλικους καθώς, όπως προέκυψε εννέα στα δέκα παιδιά πέντε έως 12 ετών είναι χρήστες του Ίντερνετ.

Τα στοιχεία αυτά, είναι αναλογικά με το τι συμβαίνει συνολικότερα στη χώρα, καθώς, όπως διαπιστώθηκε εννέα στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ' ένα κινητό στο χέρι».

Η μελέτη αυτή καταγράφεται στην τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life Tips που ερευνούν την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία από το 1995 με πρωτοβουλία της Focus Bari.

Τι αποκάλυψε η έρευνα
Η χρήση internet έχει φτάσει στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού στο 96%, καθώς εντάσσεται στους χρήστες και η μεγάλη πλειοψηφία των πιο ώριμων ηλικιών.

Η σχέση με την τεχνολογία προβλέπεται αυξανόμενη, καθώς το μέλλον έρχεται από τα παιδιά: Εννέα στα 10 παιδιά (90%) ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου. Στα παιδιά 10+ είναι καθολική η χρήση (97%). Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο είναι 100 λεπτά/ημέρα.


Εννέα στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ' ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία. Φανατικοί του mobile internet οι Έλληνες, με το 92% να περιηγείται μέσω του κινητού και το 88% σε καθημερινή βάση.

Η ενεργοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σχεδόν ίδια αναλογία προφανώς «πυροδοτεί» αυτή την εξέλιξη, αν και παράλληλα.

Ανεβαίνει συνεχώς -τώρα στο 69%- η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η πληθώρα των χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες να δηλώνουν πως «η τεχνολογία βελτιώνει την ζωή μου»
Το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Σχεδόν επτά στους 10 (69%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο. Οι 25-34 ετών προτιμούν το ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού το 87% έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά εντός του 6μήνου. Σε αντίθεση με τους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας 65+ οι οποίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, καθώς μόλις το 37% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.