Γεωργιάδης: "Σε 10 ημέρες ανακοινώνουμε μέτρα για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γεωργιάδης: "Σε 10 ημέρες ανακοινώνουμε μέτρα για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά"


Για τις αλλαγές στο ΕΣΥ και τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς και το τι σημαίνει αυτό για τους ασφαλισμένους μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που έχει υψηλά εισοδήματα και βλέπει ότι επειδή ο χρόνος αναμονής στο εθνικό σύστημα υγείας είναι από κάποιες ημέρες μέχρι κάποιους μήνες επιλέγει να πάει σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και κάνει επέμβαση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η αλλαγή αυτή που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επιτρέψει στον κόσμο να έχει μια πιο οικονομική επιλογή, σε σχέση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Όπως υποστήριξε με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις λίστες. «Τα λεφτά που θα πληρώνει αυτός που θα πληρώνει το απογευματινό χειρουργείο θα κατανέμονται σύμφωνα με το κόστος κάθε χειρουργείου», πρόσθεσε.

«Η κάθε ιατρική πράξη είναι σήμερα απολύτως με ακρίβεια ευρώ κοστολογημένη. Αυτά ήδη γίνονται στα πρωινά χειρουργεία. Η διαφορά είναι ότι θα πληρώνει και τα απογευματινά χειρουργεία. Με τη διαφορά πια δεν πληρώνει μόνο ο ΕΟΠΥΥ αλλά και κάποια ιδιωτική ασφάλεια» σημείωσε προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.

Και όπως είπε «eίναι μια μεταρρύθμιση που θα τους κάνει όλους ευχαριστημένους».