Διέπρεψε η ελληνική κουζίνα στον διαγωνισμό Taste Atlas - Δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διέπρεψε η ελληνική κουζίνα στον διαγωνισμό Taste Atlas - Δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμοΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο για το 2023. Η χώρα μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία.Πώς προέκυψε η βαθμολογία

Σύμφωνα με το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως. Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία με βαθμολογία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59. Η μεσογειακή και η ασιατική κουζίνα εξακολουθούν και αυτό τον χρόνο να είναι οι αγαπημένες του κοινού.

Δείτε την λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες για το 2023Τα καλύτερα πιάτα

Το ελληνικό στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα των καλύτερων 100 πιάτων παγκοσμίως. Το βραζιλιάνικο κρέας Picanha, το μαλαισιανό ψωμί Roti Canai και τα ταϊλανδέζικα stir fry Phat Kaphrao ανέβηκαν στα τρία σκαλιά του βάθρου.

Ο ντάκος, είναι το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 4,61 ενώ στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια. Τα άλλα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι το γιουβέτσι (64 θέση), ο γύρος (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση).

Η πίτσα βρίσκεται στην 4η θέση, το διάσημο ισλί κεμπάπ στην 37η θέση και τα μακαρονάδα με κιμά στην 68η θέση.

Δείτε την λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα για το 2023