Πώς να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασης, του H/Y και λοιπές οθόνες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασης, του H/Y και λοιπές οθόνεςΤην τελευταία φορά που αγοράσατε μια τηλεόραση, πιθανότατα ξοδέψατε αρκετό χρόνο για να αποφασίσετε εάν θα αποκτήσετε οθόνη LCD, LED ή OLED και συζητώντας μεταξύ ανάλυσης HD, 4K ή 8K.

Μετά από αυτή τη σημαντική αγορά, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε την οθόνη της τηλεόρασής σας, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόλαυσή σας από αυτά τα ζωντανά χρώματα και τις ευκρινείς λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό, είτε καθαρίζετε μια οθόνη τηλεόρασης, μια οθόνη υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο πρέπει πρώτα να μάθετε ποια εργαλεία και μεθόδους να χρησιμοποιήσετε.Πώς να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Οι περισσότερες από τις σημερινές τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης διαθέτουν οθόνες LCD ή OLED, οι οποίες φωτίζονται και οι δύο με διόδους εκπομπής φωτός (LED). Οι OLED χρησιμοποιούν οργανικές διόδους εκπομπής φωτός, οι οποίες διαθέτουν καλύτερη αντίθεση, πιο σκούρα μαύρα και φωτεινότερα λευκά. 
Οι οθόνες πλάσματος, οι οποίες ήταν δημοφιλείς στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, διακόπηκαν το 2014, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολλά σπίτια. Οι παλιές τηλεοράσεις, από την άλλη, με τις γυάλινες οθόνες, είναι γενικά οι πιο εύκολες στο καθάρισμα.

«Το καθάρισμα μιας παλιάς τηλεόρασης είναι παρόμοιο με το καθάρισμα ενός παραθύρου. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις απαιτούν περισσότερη φροντίδα», λέει η Jessica Ek, ειδικός καθαρισμού στο American Cleaning Institute. 
Σύμφωνα με το housedigest.com, ενώ όλες οι σύγχρονες οθόνες μπορούν να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά το είδος καθαριστικού οθόνης τηλεόρασης που χρησιμοποιείτε σε αυτές και πώς το χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι η τηλεόρασή σας είναι απενεργοποιημένη πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, καθώς όχι μόνο είναι πιο ασφαλές έτσι, αλλά θα μπορείτε να δείτε καλύτερα τυχόν μουτζούρες.
Τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε την τηλεόρασή σας

Χρησιμοποιήστε πανιά μικροϊνών

«Οι σύγχρονες οθόνες μπορεί να είναι ευαίσθητες στην πίεση» και μπορούν εύκολα να γρατσουνιστούν, λέει η Ek. Συνιστά να χρησιμοποιείτε πανί από μικροΐνες, ανεξάρτητα από το αν η οθόνη σας είναι LCD, OLED ή πλάσμα. «Το ύφασμα από μικροΐνες υφαίνεται με πολύ μικρές ίνες, κάνοντας την πίεση στην οθόνη πιο ομοιόμορφη και μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης γρατσουνιών ή ζημιών».

Τι πρέπει να αποφύγετε: Οι χαρτοπετσέτες, τα χαρτομάντιλα και άλλα υλικά μπορεί να περιέχουν ίνες που μπορεί να καταστρέψουν την οθόνη.Ψεκάστε οποιοδήποτε υγρό πάνω στο πανί

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος υγρού, ψεκάστε το πρώτα στο πανί για να μην καταστρέψετε τυχόν εσωτερικά μέρη. Μην το εφαρμόζετε ποτέ απευθείας στην οθόνη.

Τι πρέπει να αποφύγετε: Μην χρησιμοποιείτε, ωστόσο, προεπεξεργασμένα πανιά ξεσκονίσματος επειδή το λιπαρό φινίρισμά τους -που προορίζεται για προϊόντα ξύλου- μπορεί να αφήσει υπολείμματα.


Σκουπίστε με επικαλυπτόμενες κινήσεις

Για να αποφύγετε τις ραβδώσεις, η Ek συνιστά τον καθαρισμό με ομοιόμορφες, ελαφρώς επικαλυπτόμενες κινήσεις -είτε οριζόντια είτε κάθετα. 
Στη συνέχεια, περάστε την οθόνη για τελευταία φορά με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Καθαρίστε και το ντουλάπι της τηλεόρασης, έτσι ώστε η σκόνη να μην παρεμβαίνει στα ηχεία και τις θύρες.