Νέα λειτουργία του GoogleMaps βοηθάει στην εύρεση θέσης στάθμευσης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα λειτουργία του GoogleMaps βοηθάει στην εύρεση θέσης στάθμευσης


Οι χάρτες της Google (Google Maps) προσφέρουν μία πολύ απλή λειτουργία που «λύνει τα χέρια» των αφηρημένων οδηγών, που ξεχνούν που έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους.


Η εφαρμογή ήδη από το 2017 επιτρέπει στους χρήστες να σημειώσουν στο χάρτη ακριβώς το σημείο στο οποίο έχουν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους – και μάλιστα, για τις συσκευές όλων των λογισμικών. 

Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι τα πατήσει τα δύο κουμπιά που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί του φίλοι, όταν παρκάρει σε άγνωστη περιοχή.


Υπενθύμιση κάθε 24 ώρες στο smartphone

Το νέο είναι ότι, η Google αυτή την περίοδο βελτιώνει την εν λόγω λειτουργία και προσθέτει τη δυνατότητα αποθήκευσης της θέσης πάρκινγκ, μόλις οι οδηγοί φτάνουν στον προορισμό τους. 

Η επιλογή, που βρίσκεται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων, αναγράφει τον χρόνο άφιξης και αποθηκεύει, στους λογαριασμούς των χρηστών, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Προκειμένου να μπορούν οι οδηγοί να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους, τίθεται, ταυτόχρονα, σε λειτουργία και μία 24ωρη υπενθύμιση στο συνδεδεμένο smartphone τους.

google maps - χάρτες

Η λειτουργία λαμβάνει υπόψη και τις κινήσεις των οδηγών στην περιοχή, μετά την άφιξή τους καθώς, δεν είναι ασυνήθιστο, να φτάνει κανείς στον προορισμό του και, για αρκετή ώρα, να κινείται κάνοντας κύκλους στην αναζήτηση θέσης στάθμευσης. 

Μόλις, ωστόσο, η πολυπόθητη θέση βρεθεί, μπορεί κανείς να αποθηκεύσει τις ακριβείς συντεταγμένες που έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του.

ethnos.gr