Πώς να καθαρίσετε τον σκύλο σας χωρίς να τον κάνετε μπάνιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να καθαρίσετε τον σκύλο σας χωρίς να τον κάνετε μπάνιοΗ ιδανική συχνότητα με την οποία θα πρέπει να κάνετε μπάνιο το μαλλιαρό σας κατοικίδιο εξαρτάται από τη φυλή του, την ποιότητα της γούνας του και το πόσο βρώμικο μπορεί να γίνει σε μία μόνο βόλτα.

Κάποιοι σκύλοι κάνουν μπάνιο κάθε τρεις περίπου εβδομάδες, κάποιοι κάθε πέντε και κάποιοι άλλοι κάθε οκτώ, πάντα με βάση τους παραπάνω παράγοντες.


Ανεξάρτητα, όμως με την ιδανική συχνότητα που πρέπει ένα σκυλάκι να κάνει μπάνιο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αναπόφευκτα θα πρέπει να καθαρίσετε το τετράποδο παιδί σας. Μπορεί να γέμισε χώματα στη βόλτα, μπορεί να κυλίστηκε στο πάτωμα της καφετέριας που ήσασταν, μπορεί να χοροπηδούσε πάνω κάτω ανάμεσα στα φυτά του πάρκου. Εν πάση περιπτώσει, αν δεν καθαριστεί δεν ανεβαίνει πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε εύκολα να του το απαγορεύσετε.

Και ειδικά αν το έχετε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα μπάνιο και δεν μπορείτε ή δεν πρέπει να το ξανακάνετε, καλό είναι να έχετε εναλλακτικές. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παραμείνει το κουτάβι σας καθαρό και μοσχοβολιστό ανάμεσα στα μπάνια.

Πριν συνεχίσουμε θα πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψιν σας. Το πρώτο είναι ότι τα κουτάβια θα πρέπει να κάνουν μπάνιο μόνο μετά την ηλικία των 8 εβδομάδων, καθώς νωρίτερα δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. 
Και το δεύτερο είναι ότι κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, οπότε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του θα πρέπει να είναι υποαλλεργικά και κατάλληλα για εκείνον. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρό σας ή κάποιον ειδικό groomer.Υγρά μαντηλάκια για σκύλους

Τα μαντηλάκια για σκύλους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το σκυλάκι σας χωρίς να το κάνετε μπάνιο. Μπορείτε αρχικά να χρησιμοποιήσετε μια καλή χτένα για σκύλους ώστε να απομακρύνετε τις βρωμιές και το νεκρό τρίχωμα. 

Στη συνέχεια, περάστε όλο το τρίχωμα του σκύλου σας με υγρά μαντηλάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει η σκόνη και η περισσότερη βρωμιά που υπάρχει και ο σκύλος θα μοσχοβολάει. Μην επιλέξετε αντισηπτικά μαντηλάκια ή μωρομάντηλα καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του σκύλου σας. Επισκεφτείτε το pet shop της γειτονιάς σας και επιλέξτε υποαλλεργικά μαντηλάκια για σκύλους. Συνήθως, υπάρχει και μεγάλη ποικιλία αρωμάτων. Αυτή η συμβουλή είναι ιδανική για την περίπτωση που ο σκύλος δεν είναι ιδιαίτερα βρώμικος και για τον καθαρισμό των ποδιών του μετά από βόλτα.

Dry shampoo

Το dry shampoo είναι μάλλον απαραίτητο για το σκυλάκι σας, και αρκετά αποτελεσματικό όταν είναι λίγο πιο βρώμικο. Βουρτσίστε καλά τον σκύλο σας για να απομακρύνετε το νεκρό τρίχωμα, βάλτε dry shampoo στο χέρι σας και απλώστε το. Τρίψτε καλά και βουρτσίστε πάλι το κατοικίδιό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε καλά τον σκύλο σας, ο οποίος θα μυρίζει ωραίο άρωμα και θα έχει απαλή γούνα.

Νερό και μηλόξυδο

Μπορεί να μην σας ακούγεται και η πιο δελεαστική λύση στον κόσμο, αλλά πιστέψτε με, έχει αποτέλεσμα. Και σας το προτείνω επειδή έχω προσωπική εμπειρία με τη συγκεκριμένη εναλλακτική όταν ο σκύλος μου είναι βρώμικος αλλά δεν μπορώ ακόμα να τον κάνω μπάνιο. 
Αραιώστε ένα με δύο καπάκια μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια ψεκάστε τον σκύλο σας. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα – και αυτήν ψεκάστε την με το νερό και το μηλόξυδο – και σκουπίστε απαλά το κουτάβι σας. Θα δείτε ότι το τρίχωμά του θα καθαρίσει, θα γυαλίσει και θα είναι πολύ απαλό. 

Όταν τελειώσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα βρεγμένη με νερό για να απομακρύνετε την έντονη μυρωδιά. Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχάσετε και την αγαπημένη του κολόνια.


Τελευταίες σκέψεις

Είναι υπέροχο να είναι ο σκύλος μας καθαρός και να μυρίζει όμορφα, αλλά δεν είναι σωστό να τον κάνουμε πολύ συχνά μπάνιο. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για να έχει ένα γυαλιστερό και μοσχοβολιστό τρίχωμα. Μην διστάσετε να ζητήστε τη συμβουλή ενός/μίας επαγγελματία groomer ή του/την κτηνιάτρου που εμπιστεύεστε.

topetmou.gr