Η επόμενη μέρα για το ιστορικό «Βέλος» - Δεν διαφαίνεται άμεση λύση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η επόμενη μέρα για το ιστορικό «Βέλος» - Δεν διαφαίνεται άμεση λύση



Μπορεί τα νέα για την επιδιόρθωση της πρύμνης του αντιτορπιλικού «Βέλος» να είναι ευχάριστα, ωστόσο, σύμφωνα μετο ρεπορτάζ, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη για τον μελλοντικό ελλιμενισμό και αξιοποίηση του ιστορικού αντιτορπιλικού. Αντιθέτως, μάλλον τα πράγματα περιπλέκονται.

Να θυμίσουμε πως το πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές με την κακοκαιρία της 18ης Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια, την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε με επιτυχία εντός του λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου εξετάσθηκαν οι φθορές του. Στο μεταξύ, έχει μεσολαβήσει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, ενώ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού τη διερεύνηση για το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού.

Ως προς το σκέλος της επισκευής, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο της ΕΡΤ3 οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση. Οι εργασίες ευτυχώς ήταν δυνατόν να γίνουν εντός του λιμανιού και τέλος αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο στην αρχή της επόμενης οι επισκευές θα ολοκληρωθούν και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές «το σκάφος θα είναι καλύτερο κι από πριν».



Ωστόσο όσον αφορά το μέλλον του πλοίου… Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος για την περαιτέρω παραμονή του Βέλους στον ίδιο χώρο. Μάλιστα φαίνεται ότι έχει δοθεί μια προθεσμία 10 ημερών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον ΟΛΘ περιμένουν στις 14 Δεκεμβρίου να δέσει στην ίδια προβλήτα ένα κρουαζιερόπλοιο. Από την περασμένη Παρασκευή προτάθηκε με τεκμηρίωση μία εναλλακτική θέση στον πρώτο προβλήτα, αλλά δεν υπήρξε ως τώρα ανταπόκριση από τη διοίκηση του ΟΛΘ.

Στον χώρο που ήταν πριν, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής δεν πρόκειται να επιστρέψει. Επίσης, για επιστροφή στον χώρο του ναυτικού Πάρκου στην Αττική, δεν γίνεται καμία κουβέντα μέχρι τώρα. Ενώ προέκυψε τις τελευταίες μέρες και μια πρόταση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου και την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη να πάει το Βέλος μόνιμα στην Κύμη της Εύβοιας. Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, τέλος, αναφέρουν πως υπάρχουν διαβουλεύσεις για το απώτερο μέλλον του καραβιού, ενώ εκφράζεται πίστη πως θα εξασφαλιστεί ένα πρόσκαιρο ασφαλές απάγκιο εντός του ΟΛΘ, τουλάχιστον για να ξεχειμωνιάσει.