Γιατί τα περσικά χαλιά είναι τα ακριβότερα στον κόσμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί τα περσικά χαλιά είναι τα ακριβότερα στον κόσμο


Μπορεί να χρειαστούν χρόνια ακόμη και δεκαετίες για να δημιουργηθεί ένα αυθεντικό περσικό χαλί, φτιαγμένο στο χέρι από τα πιο ξεχωριστά υλικά, όπως το μαλλί και το μετάξι.

Ένα περσικό χαλί υψηλής ποιότητας μπορεί να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, με τα χαλιά αντίκες να έχουν ακόμη μεγαλύτερες τιμές. Λοιπόν, πώς κατασκευάζονται τα περσικά χαλιά και γιατί είναι τόσο ακριβά; Αν και πολλές χώρες έχουν συνδεθεί με τον όρο "περσικό χαλί", τα αυθεντικά περσικά χαλιά και οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής τους έχουν καταγωγή και προέλευση από το Ιράν. 

Κάθε τέτοιο χαλί θεωρείται κομμάτι τέχνης που αντανακλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Ιράν. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες, με την καθεμία να ξεχωρίζει για τα υλικά της. τα σχέδιά της και την τεχνική ύφανσής της. Από τα σχέδια φλόραλ του Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν στις περίπλοκες, τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες των χαλιών της Κομ, στα δυνατά συμπαγή χαλιά της Μπιντζάρ στη δυτική κουρδική επαρχία. Τα χαλιά Γκαμπέχ φτιάχνονται στη Φαρς, επαρχία στο νοτιοδυτικό Ιράν και ίσως είναι τα πιο παραδοσιακά, που ξεχωρίζουν για τα τολμηρά σχέδιά τους.