Γιατί τα αεροσκάφη δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί τα αεροσκάφη δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ;




Ξέρετε γιατί τα αεροσκάφη δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ;

Αν κοιτάξετε την εφαρμογή Flight Radar, θα δείτε ότι ενώ υπάρχουν πολλά αεροπλάνα που πετούν σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχουν αεροπλάνα στην περιοχή του Θιβέτ της Κίνας.

Στην πραγματικότητα, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα κρύβεται στον τιτλο «στέγη του κόσμου» που χρησιμοποιείται για το Θιβέτ.
Το Θιβέτ είναι ένα τομέας με μέσο υψόμετρο 5 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και κέντρο το Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή στον κόσμο.

Τι σχέση έχει αυτό με τα αεροπλάνα;
Οι καμπίνες των σύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών είναι υπό πίεση. Όταν παρουσιαστεί δυσλειτουργία σε αυτό το σύστημα, οι μάσκες οξυγόνου ενεργοποιούνται πρώτα για να επιτρέψουν στους επιβάτες να αναπνεύσουν. Ωστόσο, η χωρητικότητα του συστήματος οξυγόνου είναι επαρκής για 15-20 λεπτά. 

Ως εκ τούτου, όταν συμβεί μια αστοχία στο σύστημα πίεσης καμπίνας, οι πιλότοι πρέπει να κατεβάσουν το αεροπλάνο σε υψόμετρο 3 χιλιάδων μέτρων.

Στα περισσότερα μέρη της περιοχής του Θιβέτ, το υψόμετρο είναι πολύ πάνω από 3 χιλιάδες μέτρα. Δεν υπάρχει περιβάλλον στο Θιβέτ όπου τα αεροπλάνα να μπορούν να κατέβουν με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, όταν ένας από τους κινητήρες σε δικινητήριο αεροσκάφος αστοχεί, το αεροσκάφος πρέπει να κατέβει σε ένα ορισμένο ύψος για να πετάξει με ασφάλεια. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό λόγω της γεωγραφικής δομής του Θιβέτ. Για αυτούς τους λόγους, κανένα αεροπλάνο δεν πετάει πάνω από το Θιβέτ.

Africa aviation