Το βιβλίο "Που κρύφτηκε ο χειμώνας" παρουσίασε η Αθηνά Γάτσου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το βιβλίο "Που κρύφτηκε ο χειμώνας" παρουσίασε η Αθηνά Γάτσου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης.


Πραγματοποιήθηκε η βιβιοπαρουσίαση του "Που κρύφτηκε ο χειμώνας" της Αθηνάς Γάτσου, από τις Εκδόσεις Φυλάτος με Εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Αβάση στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης.

Το βιβλίο προλόγισε ο Νίκας Αθανάσιος και μίλησαν η Λένια Λαφαρά και η Έφη Παπαδοπούλου.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση όπου με την βοήθεια των μικρών φίλων η Αθηνά Γάτσου προσπάθησε να ανακαλύψει που κρύφτηκε ο χειμώνας.

Ο χειμώνας κρύφτηκε! Δεν ήταν παιχνίδι! Ήταν κάτι πιο σοβαρό! Τα μυρμήγκια αποφάσισαν ν’ αναλάβουν δράση… αποφάσισαν να λύσουν την απορία τους… να βοηθήσουν ώστε ο χειμώνας να μην ξανακρυφτεί! 
Ένα παραμύθι για παιδιά προσχολικής ηλικίας που με αστείο και ευχάριστο τρόπο τα βοηθάει ν’ αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. 
Γιατί θύμωσε και κρύφτηκε ο χειμώνας; Πού να ψάξουν τον χειμώνα τα μυρμήγκια; Κάθε γωνιά αυτής της ιστορίας είναι γεμάτη με ένα στοιχείο μυστηρίου και μια ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά περισσότερα για τον κόσμο και τον εαυτό τους.


Στο τέλος της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, η οποία υπέγραφε και τα βιβλία.ΑΘΗΝΑ ΓΑΤΣΟΥ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία Αλμωπίας του Νομού Πέλλας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είκοσι οκτώ χρόνια, τα τελευταία δεκαοκτώ στο 1ο Δημοτικό Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Συνήθως αναλαμβάνει τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Η αγάπη για τη δουλειά της και το πάθος της για δημιουργία την ώθησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.

Τη χρονιά του 2022-23, όπου ο χειμώνας θύμιζε άνοιξη, τα παιδιά ρωτούσαν συνεχώς «πότε θα ’ρθει ο χειμώνας». Προσπαθώντας να εξηγήσει στους μαθητές της με απλά λόγια και παραδείγματα γιατί η θερμοκρασία είναι υψηλή ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, γεννήθηκε το νέο της παραμύθι.

Είναι το δεύτερο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Τρείς νόστιμες ιστορίες» κυκλοφόρησε το 2022.