Έρχεται μείωση των χρεώσεων για ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται μείωση των χρεώσεων για ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζαςΜείωση των χρεώσεων που επιβαρύνουν την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από αυτήν στην οποία τηρούμε τον τραπεζικό λογαριασμό μας αναμένεται να φέρει η πολυαναμενόμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, αν και οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν μια ελάφρυνση στις εν λόγω χρεώσεις της τάξης του 25%-30%. 
Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση που έχει ένας καταναλωτής όταν κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τράπεζας διαφορετικής από αυτήν στην οποία έχει τον λογαριασμό του, και η οποία σήμερα κυμαίνεται από 2,60 έως 3,75 ευρώ ανάλογα με το ποια είναι η τράπεζα-εκδότρια της κάρτας και η τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ που χρησιμοποίησε, θα υποχωρήσει κάτω από τα 3 ευρώ.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα, αποτελώντας κατά κάποιον τρόπο το «κύκνειο άσμα» του Ιωάννη Λιανού, η θητεία του οποίου λήγει στις 3 Ιανουαρίου 2024. Σε ανακοινώσεις για τις νέες χρεώσεις αναμένεται να προβούν και οι ίδιες οι τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προμήθειες για την ανάληψη μετρητών συγκαταλέγονταν σε αυτές που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο και της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον διοικητή της να ζητεί στις αρχές του καλοκαιριού τη δημοσιοποίηση των σχετικών τιμολογίων από τις τράπεζες.