Κοινότητα Περιστεράς - Απολογισμός δράσεων τελευταίων ημερών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Περιστεράς - Απολογισμός δράσεων τελευταίων ημερών



Πολλές είναι οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χωριό μας!


✅Τις προηγούμενες ημέρες εορτάστηκε ο Άγιος Ανδρέας μας. Ήταν ένας τριήμερος εορτασμός. Πραγματοποιήθηκαν πολλές εργασίες οι οποίες ήταν απαραίτητες προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια. Πρόκειται για εργασίες καθαριότητας αντικατάστασης παλιών κάδων απορριμμάτων, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, βάψιμο τοίχων σε διάφορα σημεία, χριστουγεννιάτικος στολισμός του χωριού, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού, κλαδέματα κλπ. Από τη μεριά της η εκκλησιαστική επιτροπή με την καθοδήγηση και τη σκληρή δουλειά του πατρός Αθανασίου φρόντισε με μεγάλη προσοχή την κάθε λεπτομέρεια!! 
Έτσι με αυτή τη συλλογική προσπάθεια που έγινε τόσο ο Ναός όσο και όλο το χωριό έλαμπαν και "φόρεσαν τα γιορτινά τους" προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, όπως του αξίζει!
Να μας βοηθάει και του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί να τον τιμήσουμε και πάλι....



✅Πριν τρεις εβδομάδες περίπου ξεκίνησε το μεγάλο και πολυαναμενόμενο έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων ρεύματος. Πολυάριθμο συνεργείο δουλεύει καθημερινά προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες, φυσικά πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, οπότε οι εργασίες θα συνεχιστούν για αρκετές ακόμη ημέρες.

✅Το τελευταίο δεκαήμερο ξεκίνησε και το μεγάλο έργο ανακατασκευής γηπέδου μπάσκετ και ποδοσφαίρου στο χώρο δίπλα στην παιδική χαρά. Θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα υψηλών προδιαγραφών. Ήδη οι εργασίες αποξήλωσης έχουν προχωρήσει αρκετά. 
Σε αυτό το σημείο θα παρακαλούσα όλους τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους ότι απαγορεύεται να εισέρχονται στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες,διότι είναι εργοτάξιο άρα είναι επικίνδυνο. Κανονίσαμε δίοδο από την πίσω πλευρά των γηπέδων, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργική η παιδική χαρά.

✅Για το τέλος άφησα κάτι πολύ σημαντικό. Την τελευταία εβδομάδα είχα συνάντηση στο χωριό μας,με τους μηχανικούς που ανέλαβαν την εκπόνηση μελέτης για το αποχετευτικό μας δίκτυο. Αφού είδαμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες με ενημέρωσαν ότι η μελέτη αμέσως μετά τις γιορτές θα είναι έτοιμη!!!!

✅Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε από τον Δήμο Θέρμης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κουγιουμτζίδη, στην κοινότητα ένας σύγχρονος ημιαυτόματος απινιδωτής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Εξωτερικός Απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα εξαιρετικά απλό στην χρήση του και ασφαλές, το οποίο μπορεί να επανεκκινήσει την καρδιά ενός ατόμου που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα για την σημασία και τη λειτουργία των απινιδωτών καθώς και για πρώτες βοήθειες, που είχαν ξεκινήσει πριν αρκετό καιρό στο χωριό μας, απο πιστοποιημένα μέλη της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, θα ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο όλους μας στη διοίκηση του Δήμου και τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης Αντιδήμαρχο Κώστα Κουγιουμτζίδη.

✅Σήμερα ημέρα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου έχει ο πολιτιστικός Σύλλογος τον ετήσιο χορό του στην ταβέρνα Μουστάκας στα Βασιλικά. Καλό θα ήταν όλοι να στηρίξουμε την προσπάθειά του συλλόγου μας και να είμαστε απόψε εκεί!!

✅Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο αυτές τις ημέρες, καθώς επίσης και τον πατέρα Αθανάσιο για την δωρεά ελάτων προκειμένου να στολιστούν σε διάφορα σημεία του χωριού αλλά και για το μεγάλο έλατο που δώρισε στο σχολείο μας!

Για τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε θα ενημερωθείτε με νέα ανάρτηση...

Καλό και ευλογημένο μήνα σε όλους μας και με το καλό να υποδεχτούμε τις γιορτές!🎅🎄

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής