Ξεκινά η Σχολή Γονέων με παιδιά που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στα σχολεία του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινά η Σχολή Γονέων με παιδιά που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στα σχολεία του δήμου Θέρμης


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Η προεφηβεία (10-12 ετών) είναι ένα στάδιο στη ζωή των παιδιών με εμφανείς σωματικές αλλά και έντονες συναισθηματικές και ψυχολογικές αλλαγές, οι οποίες κάποιες φορές προκαλούν ανησυχία στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς τους. 

Ταυτόχρονα όμως, είναι η κατάλληλη περίοδος για να προετοιμάσουμε τόσο τον εαυτό μας ως γονέα εφήβου/ης οπλίζοντας μας με γνώση και κατανόηση, όσο και το παιδί μας ενημερώνοντας το για τις αλλαγές που κάνουν την εμφάνισή τους, άλλοτε δειλά και άλλοτε περισσότερο έντονα, και να συνδεθούμε μαζί του με πιο σταθερές βάσεις επικοινωνίας.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Θέρμης και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., θέλοντας να είναι αρωγοί των γονέων στο μεταβατικό αυτό στάδιο μεταξύ παιδικής ηλικίας και της κατεξοχήν εφηβείας, ανακοινώνουν την έναρξη Σχολής Γονέων για γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στα σχολεία του δήμου.

Η σχολή γονέων ολοκληρώνεται σε οκτώ δίωρες συναντήσεις, με δεκαπενθήμερη συχνότητα, και έναρξη την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου και ώρα 17:00-19:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα συναποφασιστούν μαζί με τους γονείς στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης. Μπορούν να συζητηθούν θέματα όπως
 "Χτυπήστε πριν μπείτε στο δωμάτιό μου", "Καλά μαμά. Δεν καταλαβαίνεις!", "Γονείς και φίλοι", "οριοθέτηση παιδιών και γονέων", κ.ά. 

Οι συναντήσεις έχουν συμμετοχικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών, γεγονός που προϋποθέτει τη συνεπή συμμετοχή των γονέων.

Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο email: epita@anatoliki.gr έως την ημέρα έναρξης της σχολής.

Εναλλακτικά μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελευθερία Πήτα, ψυχολόγο, στο τηλέφωνο 2310463930, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10.00-14.00.

Η σχολή γονέων αποτελεί δράση του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης σχολικής κοινότητας και Κύκλοι δια βίου μάθησης Δήμου Θέρμης».

Αίτηση συμμετοχής στις σχολές γονέων δήμου Θέρμης προεφηβεία