Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης: "Τίτλοι τέλους για τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης: "Τίτλοι τέλους για τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης"



//Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης"
 
 
🟢Τίτλοι Τέλους για τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης που έχει γράψει τη δική της ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο !

🟢Με νόμο που ψηφίστηκε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές (Ν. 5056/2023) για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ καταργούνται αυτοδικαίως την 31-12-2023 τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Δήμων και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται πλέον από δήμο.

🟢Πρόκειται για μια ακόμη ήττα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων που ενώ εκλέγονται με μεγάλες πλειοψηφίες και ισχυρές εντολές εκπροσώπησης, αντί να διεκδικούν μαχητικά, αφήνουν την κυβέρνηση να υποβαθμίζει την τοπική αυτοδιοίκηση.

🟢Είναι βέβαια άξιο απορίας πώς θα συνεχίσει να παρέχεται το ίδιο ποιοτικά και ποσοτικά έργο για ένα αντικείμενο τόσο σύνθετο. Η κατάργηση γίνεται εσπευσμένα, χωρίς προγραμματισμό.

👇Ακολουθεί η τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ( 2-11-2023), πριν την απόφαση του Υπουργείου, η οποία τελικά απέρριψε την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θέρμης και την εισήγηση του ΝΠ για τη διατήρηση του νομικού προσώπου.