Θέρμη: Εξιχνιάστηκε ληστεία του 2018 με θύμα 71χρονο – Του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι και τον έδεσαν με καλώδια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Εξιχνιάστηκε ληστεία του 2018 με θύμα 71χρονο – Του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι και τον έδεσαν με καλώδια



Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2018, σε βάρος 71χρονου τότε, στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης.

 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων δραστών στην υπόθεση. Πρόκειται για 38χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ήδη κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης της χώρας για υποθέσεις κλοπών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη κατακράτηση και παράβαση Νόμου περί όπλων.

Ως προς την υπόθεση, ο προαναφερόμενος άντρας, μαζί με τρείς ακόμη συνεργούς του, το βράδυ της 31ης Ιουλίου προς την 1η Αυγούστου 2018, επιτέθηκαν στον παθόντα κατά την αποβίβαση από το όχημά του προκειμένου να κατευθυνθεί στην κατοικία του και αφού τον ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας, έδεσαν τα χέρια του με δεματικά καλώδια (tie wrap) και τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Εκεί ερεύνησαν όλους τους χώρους απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα αξίας και συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Το θύμα κατάφερε να ελευθερωθεί και απευθύνθηκε στις Αρχές, καταγγέλλοντας το συμβάν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, οι δράστες έφεραν όπλο μαζί τους με το οποίο τον απειλούσαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 38χρονου διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Περιλαμβάνει δε, τις πράξεις της από κοινού ληστείας, της παράνομης κατακράτησης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.