Οι υποψήφιοι αντίπαλοί του ΠΑΟΚ στους «16» του Conference - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι υποψήφιοι αντίπαλοί του ΠΑΟΚ στους «16» του Conference



Ο ΠΑΟΚ πέτυχε χθες (30/11) μία μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε 2-1 της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη και εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου του στο Conference League.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 απέναντι στην Άιντραχτ και κατέκτησε την πρωτιά στον 7ο όμιλο του Europa Conference League και προκρίθηκε απευθείας στη φάση των 16 του θεσμού.

Ο "δικέφαλος" προσπέρασε τα playoffs για τη φάση των 16 και πλέον θα περιμένει τον αντίπαλό του τον προσεχή Μάρτιο.
Οι λεπτομέρειες της κλήρωσης

Ο ΠΑΟΚ μαζί με τους υπόλοιπους επτά νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης, ενώ οι νικητές των playoffs θα συνθέσουν την οκτάδα των ανίσχυρων.

Η κλήρωση των ζευγαριών των playoffs (τρίτοι ομίλων Europa League με δεύτερους ομίλων Europa Conference League) θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι οκτώ νικητές αυτών των ζευγαριών θα μπουν στην κλήρωση μαζί με τον ΠΑΟΚ και τους υπόλοιπους νικητές ομίλων την 23η Φεβρουαρίου στη Νιόν της Ελβετίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου και οι δεύτεροι μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14 του μήνα.

Μία ημέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα καθορίσει το "δέντρο" για τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό που θα διεξαχθεί στην "OPAP Arena".

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης κι έτσι δεν μπορεί να κληρωθεί με ομάδα που επίσης θα τερματίσει στην 1η θέση της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

Αντιθέτως, το βλέμμα του στρέφεται στους τρίτους του Europa League και στους δεύτερους του Europa Conference League, με την υποσημείωση ότι δεν μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος με ελληνική ομάδα, αν βρεθεί τέτοια στην κλήρωση.

Ως εκ τούτου, δεν ενδιαφέρεται αν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός τερματίσει 3ος στον όμιλό τους, όμως θα κοιτάξει αν συμβεί κάτι τέτοιο με τους αντιπάλους τους (Άγιαξ, Μακάμπι Χάιφα και Μπάτσκα Τόπολα).

Ομοίως, περιμένει και τις άλλες μάχες στο Europa League, όπως αυτήν της Στουρμ με τη Ράκοβ για την 3η θέση του ομίλου τους ή της Σερβέτ με τη Σέριφ.

Επιπλέον, στην κλήρωση μπορεί να βρεθεί η Γάνδη ή η Μακάμπι Τελ Αβίβ που μάχονται για την πρωτιά του ομίλου τους στο Europa Conference League ή ακόμα και η Άιντραχτ που τερμάτισε δεύτερη και θα αγωνιστεί στα playoffs.