Humane Ai Pin: Ένα Πρωτοποριακό Wearable με Τεχνητή Νοημοσύνη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Humane Ai Pin: Ένα Πρωτοποριακό Wearable με Τεχνητή Νοημοσύνη


Υπάρχει μια νεοφυής εταιρεία που ονομάζεται Humane (ή αλλιώς hu.ma.ne) με έδρα το San Francisco και την Παρασκευή αποκάλυψε το πρώτο προϊόν της.

Ονομάζεται Ai Pin και το wearable φαίνεται να απαντά στο ακόλουθο ερώτημα: «Τι θα συμβεί αν φτιάξουμε κάτι σαν ένα smartphone, χωρίς όμως οθόνη και το προσαρμόσουμε στο πουκάμισό σας; Α, και με τεχνητή νοημοσύνη!»

Και αυτό είναι ακριβώς αυτό. Ένα περίεργο, εκκεντρικού σχεδιασμού pin που το τοποθετείτε στο πουκάμισό σας ή στην ζακέτα σας και το φοράτε όλη μέρα.

Ποιες λειτουργίες διαθέτει το Ai Pin

Μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 13 MP (σύντομα και βίντεο) και να στείλει μηνύματα, ενώ διαθέτει και AI Assistant που βασίζεται σε τεχνολογίες της Microsoft και της OpenAI.

Είμαστε βέβαιοι ότι το να μιλάς σε μία «κονκάρδα» στο πουκάμισό σου σε δημόσιο χώρο δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό.

Συνεπώς διαθέτει Bluetooth, έτσι ώστε να μπορείς να επιλέξεις να μη χρησιμοποιήσεις το «personic speaker» του που «παράγει δυνατό ήχο, προσφέροντας τόσο εγγύτητα όσο και ένταση όπως χρειάζεται».

Συνιστάται, απλά να συνδέσετε τα ακουστικά σας και να κάνετε τη χάρη σε όλους γύρω σας να μην βρεθούν εκτεθειμένοι στο δυνατό ήχο του AI Pin.

Το Ai Pin “καταλαβαίνει γρήγορα τι χρειάζεστε” και σας συνδέει άμεσα με τη σωστή εμπειρία ή υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης.

Μπορείτε να «κουβεντιάσετε» μαζί του φυσικά, και το Ai μικρόφωνο του «ενισχύει την αναζήτηση και βρίσκει και παρέχει αποτελέσματα για αυτό που ψάχνετε». Επιπλέον, το AI-powered messaging μπορεί να δημιουργήσει μηνύματα με τον τόνο της φωνής σας και η λειτουργία Catch Me Up κατατάσσει την πληροφορία στα εισερχόμενα σας μηνύματα.

Η εμπειρία στην μουσική με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης «ζωντανεύει» μέσα από την συνεργασία με την Tidal. Το Ai Pin μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως διερμηνέας για ξένες γλώσσες και ακόμη και να υποστηρίξει τους στόχους σας στη διατροφή αναγνωρίζοντας τρόφιμα χρησιμοποιώντας το όραμα σας.

Το Ai Pin λειτουργεί με το Cosmos, το λειτουργικό σύστημα της Humane το οποίο δεν έχει εφαρμογές αλλά αναμειγνύει «έξυπνες τεχνολογίες με ευφυείς διεπαφές» και προηγμένη ασφάλεια.

Στα της μπαταρίας, παρατηρήστε ότι δεν είναι πάντα σε ενεργή λειτουργία ακρόασης. Αντιθέτως, για να το ενεργοποιήσετε, πρέπει να πατήσετε και να σύρετε το touchpad, στο σημείο που το “Trust Light” θα αναβοσβήσει.

Με αυτό τον τρόπο θα σας ενημερώσει εσάς και όλους γύρω σας ότι η συσκευή που είναι τοποθετημένη στο πουκάμισό σας συλλέγει δεδομένα.

Επίσης, διαθέτει ένα λέιζερ που προβάλλει λέξεις, προτάσεις, σύμβολα, σχήματα και ότι άλλο χρειαστεί στο χέρι σας. Είναι μια προσωρινή εναλλακτική λύση που προορίζεται να ανακουφίσει την έλλειψη οθόνης.

Το AI Pin διατίθεται σε τρία χρώματα – Eclipse, Equinox και Lunar, ζυγίζει 34 γραμμάρια, και διαθέτει ένα αξεσουάρ, το “battery booster”, το οποίο προσθέτει άλλα 20 γραμμάρια. Πολλαπλοί booster μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, καθώς συνδέονται μαγνητικά στο Ai Pin και το φορτίζουν ασύρματα.

Το Ai Pin τροφοδοτείται από ένα αδιευκρίνιστο επεξεργαστή Snapdragon SoC και η συσκευή και δύο battery boosters κοστίζουν 699 δολάρια. Συν μια συνδρομή 24 δολαρίων τον μήνα που παρέχει έναν αριθμό τηλεφώνου και κάλυψη δεδομένων μέσω της T-Mobile (για τα αμερικάνικα δεδομένα).

Το AI Pin θα αποσταλεί αρχές του επόμενου έτους και οι προ-παραγγελίες ξεκινούν στις 16 Νοεμβρίου.

gsmarena.com