Η Google θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail τον επόμενο μήνα – Tι να κάνετε για να μην χάσετε το email σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Google θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail τον επόμενο μήνα – Tι να κάνετε για να μην χάσετε το email σαςΗ Google ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση του Gmail τον Δεκέμβριο, με την εταιρεία να εκτιμά ότι πιθανότατα θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών από την υπηρεσία της. Νωρίτερα φέτος η εταιρεία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για διαγραφή λογαριασμών Gmail, αναφέροντας την αδράνεια και την ανάγκη να γίνει το Gmail μια ασφαλέστερη επιλογή ως τους κύριους λόγους πίσω από την κίνηση.

«Οι χρήστες θέλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο να είναι ασφαλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει σε τεχνολογία και εργαλεία, για να προστατεύσουμε τους χρήστες μας από απειλές όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) και κλοπή λογαριασμών», ανέφερε σε μια ανάρτησή της η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων της Google.

«Ακόμη και με αυτές τις κινήσεις ασφάλειας, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξεχασμένοι ή αφύλακτοι λογαριασμοί βασίζονται συχνά σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί ή να μην έχει οριστεί έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και να λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη».

Ενώ γνωρίζουμε για την επερχόμενη εκκαθάριση του Gmail εδώ και αρκετούς μήνες, όσοι δεν ενημερώνονται τακτικά για το θέμα μπορεί να το έχουν ξεχάσει. Με την εκκαθάριση να ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα, είναι σημαντικό να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail ενεργό και να αποφύγετε τη μαζική διαγραφή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε ενεργοί σε αυτόν. Κυρίως, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσετε για να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο YouTube κ.λπ.

Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι η Google δεν υπολογίζει το όνομα χρήστη και τον λογαριασμό σας ως ανενεργά όταν ξεκινήσει η μαζική εκκαθάριση του Gmail τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, το να αφήσετε να διαγραφούν παλιοί και πιθανώς παραβιασμένοι λογαριασμοί είναι κάτι περισσότερο από μια καλή κίνηση για ασφάλεια.