Ομιλία των μαιών του Κέντρου Υγείας Θέρμης για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Περιστερά (φωτογραφίες) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ομιλία των μαιών του Κέντρου Υγείας Θέρμης για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Περιστερά (φωτογραφίες)


//Ανακοίνωση Κέντρου Υγείας Θέρμης


Στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος προ-συμπτωματικού ελέγχου για την Πρόληψη του καρκίνου του μαστού "Φώφη Γεννηματά", πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Θέρμης ενημερωτική εκδήλωση στην Κοινότητα της Περιστεράς.

Η εκδήλωση η οποία έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, περιελάμβανε ομιλία-ενημέρωση, χρήσιμες οδηγίες αυτοεξέτασης μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Οι γυναίκες οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία και την επίδειξη αυτοεξέτασης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και προσωπικές ιστορίες γυναικών από το ακροατήριο που πρόλαβαν να αντιδράσουν έγκαιρα στη νόσο, χάρη στον προληπτικό έλεγχο που έκαναν. Ήταν μια χειροπιαστή απόδειξη ότι το σύνθημα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ - ΕΞΕΤΑΣΟΥ - ΖΗΣΕ» βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινότητα όλων των γυναικών.

Ευχαριστούμε την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης για τη δυνατότητα που μας δίνει να ενημερώνουμε μέσα από τέτοιες δράσεις τις γυναίκες απομακρυσμένων από το ΚΥΘ οικισμών καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περιστεράς, κ. Ντισλή Δημήτρη για την παραχώρηση της αίθουσας και το εγκάρδιο καλωσόρισμα. 

Η αρωγή κάθε δημοτικής Αρχής στην κοινωνία περνάει και μέσα από απλές πράξεις βοήθειας σε τέτοιες δράσεις.

Το επόμενο ραντεβού με τις γυναίκες του τόπου μας θα είναι στα Βασιλικά στις 9 Νοεμβρίου. Σας περιμένουμε όλες εκεί!