Σκόνη, χνούδια και κιτρινίλες στα διακοσμητικά κεριά: Κάντε τα σαν καινούρια για τα Χριστούγεννα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκόνη, χνούδια και κιτρινίλες στα διακοσμητικά κεριά: Κάντε τα σαν καινούρια για τα Χριστούγεννα
Σκόνη χνούδια και κιτρινίλες στα διακοσμητικά κεριά; Εάν έχετε προσπαθήσει να ξεσκονίσετε τα διακοσμητικά σας κεριά, θα έχετε καταλάβει ότι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.
Διαβάστε παρακάτω μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να τα κάντε τα σαν καινούρια γρήγορα και χωρίς κόπο για τα Χριστούγεννα.Τις περισσότερες φορές η σκόνη κολλάει πάνω στα διακοσμητικά η και όχι κεριά μας και όσο και αν προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε συνεχίζουν να δείχνουν βρώμικα. Ένα ξεσκόνισμα λοιπόν δεν είναι αρκετό. Πάμε να δούμε μερικά κόλπα που θα κάνουν το καθαρισμό τους παιχνιδάκι.


1. Τρόπος

Βάλτε τα κάτω από τη βρύση και πλύντε τα με χλιαρό νερό.
Στη συνέχεια πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι , ρίξετε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων και σαπουνίστε τα ελαφρά.
Ξεπλύνετέ τα και σκουπίστε τα προσεκτικά με χαρτί κουζίνας.


2. Τρόπος

Τοποθετήστε το κερί μέσα σε ένα παλιό καλσόν. Τρίψτε απαλά τις επιφάνειες του κεριού. Οι ίνες του καλσόν θα τραβήξουν τη σκόνη και θα το κάνουν σαν καινούριο. Στη συνέχεια αφαιρέστε το καλσόν, τινάξτε το να φύγει η σκόνη και συνεχίστε.3. Τρόπος

Για τα λευκά κεριά που έχουν κιτρινίσει περάστε τα μ’ ένα μαλακό πανί βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Τα χρωματιστά κεριά λίγο νερό με σαπούνι πιάτων αρκεί (προσοχή όμως να μη βραχεί το φυτίλι).
Extra tip: Αφού τα καθαρίσετε, μπορείτε και να τα γυαλίσετε. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, ρίξτε του ελάχιστο λάδι και περάστε όλη την επιφάνεια του κεριού.