Γιατί ο σκύλος μας “μπερδεύεται” στα πόδια μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί ο σκύλος μας “μπερδεύεται” στα πόδια μας


Εάν ο σκύλος σας περπατάει διαρκώς δίπλα σας και αισθάνεστε ότι θα τον πατήσετε σίγουρα του έχετε πει: «Σταμάτα να περπατάς μέσα τα πόδια μου». 


Έχετε αναρωτηθεί όμως που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά και τι θέλει από εσάς; 
Λοιπόν, γιατί ο σκύλος μπαίνει στα πόδια μας; 

Αφενός γιατί αισθάνεται ασφάλεια και αφετέρου γιατί προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας. Όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος μπαίνει στα πόδια μας. Ας δούμε κάποιους πιθανούς λόγους όπου ο σκύλος βρίσκεται συνέχεια στα πόδια μας.


Αναζητάει την προσοχή σας

Μια πιθανή αιτία είναι ο σκύλος να θέλει την προσοχή από τον ιδιοκτήτη του. Προφανώς έχει καταλάβει ότι το να περπατάει στα πόδια σας έχει ως αποτέλεσμα να ασχολείστε μαζί του.
Αισθάνεται ασφάλεια

Μία άλλη πιθανή αιτία είναι το άγγιγμα σας να κάνει τον σκύλο σας να αισθάνεται πιο ασφαλής. Αυτό ενδεχομένως να είναι πιο πιθανό εάν ο σκύλος σας το κάνει όταν υπάρχουν κι άλλοι στον ίδιο χώρο.


Άγχος αποχωρισμού

Βέβαια, δεν αποκλείεται να έρχεται στα πόδια σας γιατί έχει άγχος αποχωρισμού. Δηλαδή, δεν του αρέσει να μένει καθόλου μόνος του γιατί αγχώνεται. Εάν μπαίνει ανάμεσα στα πόδια σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι τότε πιθανότατα να ισχύει αυτό το ενδεχόμενο.


Ενθάρρυνση της συμπεριφοράς

Ίσως πάλι να το κάνει γιατί έχει μάθει ότι η συμπεριφορά ανταμείβεται. Αν συνηθίζετε να δίνετε στο σκύλο σας παιχνίδια, λιχουδιές ή επιπλέον προσοχή, όταν έρχεται στα πόδια σας, πιθανότατα να εξακολουθεί να έρχεται για να κερδίσει περισσότερες ανταμοιβές. 

Βέβαια, θα βοηθούσε να επιβραβεύετε τον σκύλο σας όταν συμπεριφέρεται όπως τον θέλετε και να αποφύγετε να τον επιβραβεύετε όταν δεν το κάνει.Τι να κάνετε:

➮Αποφύγετε να ενθαρρύνετε το σκύλο σας όταν το κάνει αυτό
➮Περιορίστε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να είναι ανήσυχος
➮Εστιάστε σε κάτι άλλο για να του αποσπάσετε την προσοχή
➮Προσπαθήστε να καταλάβετε τι χρειάζεται ο σκύλος σας
➮Μην του δίνετε λιχουδιές όταν μπαίνει ανάμεσα στα πόδια σας

Εάν ο σκύλος σας μπαίνει πρώτη φορά στα πόδια σας, τότε μπορεί να οφείλεται σε μία αλλαγή που του προκαλεί άγχος ή καταλαβαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά ανταμείβεται. 

Εάν δεν έχετε πολύ καιρό τον σκύλο σας τότε θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο σκύλος σας έχει αποκτήσει οικειότητα μαζί σας. Επίσης, θα πρέπει να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματός του για να καταλάβετε τι θέλει να σας πει. 

Για παράδειγμα, αν είναι χαλαρός, μπορεί να έρχεται ανάμεσα στα πόδια σας γιατί είναι στοργικός μαζί σας. Αντίθετα, εάν δείχνει σημάδια άγχους, όπως το να κρύβει την ουρά του ή να κλαψουρίζει, ίσως κάτι να του προκαλεί άγχος.


mypet.gr