«Έμεινες» από μπαταρία; - Έτσι θα βάλεις μπρος το αμάξι σου (βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Έμεινες» από μπαταρία; - Έτσι θα βάλεις μπρος το αμάξι σου (βίντεο)Σε όλους μας μπορεί να τύχει να «μείνει» από μπαταρία το αμάξι μας. Αρχικά, πρέπει να ξέρεις πως πάντοτε πρέπει να έχεις στο πορτ παγκάζ για παν ενδεχόμενο ένα σετ από καλώδια εκκίνησης. Ωστόσο, δεν αρκούν μόνο τα καλώδια.

Αρχικά θες αμάξι με καλή μπαταρία για να σε βοηθήσει
Που εννοούμε να μην έρθει κανένα ψόφιο στο rescue σου και τελικά καταλήξετε να περιμένετε και τα δύο στην οδική. Βάλε τα οχήματα «μούρη με μούρη», βεβαιώσου ότι έχετε τραβήξει τα χειρόφρενα, έχετε βάλει «νεκρά» και ότι είναι κλειστή η μίζα.

Ώρα για φόρτιση
Αφού ανοίξετε τα καπό, βγάλε τα καλώδια εκκίνησης και ετοιμάσου να δώσεις ζωή στο αυτοκίνητο. Θα συνδέσεις το κόκκινο καλώδιο στον θετικό πόλο της μπαταρίας του ενός και την άλλη άκρη του καλωδίου στο θετικό πόλο του δεύτερου.
​Για να μην τα μπλέξεις, ο θετικός πόλος έχει είτε το σημάδι '' + '' είτε αναγράφεται πάνω η λέξη POS. Το άλλο καλώδιο, το μαύρο, συνδέεται στον αρνητικό πόλο η μία άκρη και σε κάποιο άλλο σημείο η δεύτερη ασχέτως, όπως στο μπλοκ του κινητήρα.

Ξεκινάει;
Αφού το αφήσεις μερικά λεπτά, ξεκίνα το για να δεις αν θα πάρει μπροστά. Αν όχι, φωνάζεις οδική, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Άπαξ όμως και ξεκινήσει αφαιρείς τα καλώδια αντιστρόφως από ότι τα συνέδεσες – πρώτα αποσυνδέεις αρνητικό και μετά θετικό πόλο.
​Για να βεβαιωθείς πως είχε αδειάσει και ξαναφόρτισε πλήρως, κράτα το όχημα σε κίνηση σε μία κοντινή διαδρομή και αφού παρκάρεις και κλείσεις, δοκίμασε να βάλεις μπρος και πάλι τη μηχανή.

Κάτι ακόμη που πρέπει να ξέρεις
Αν το πρόβλημα επιμένει πριν κοιτάξεις να αλλάξεις μπαταρία, φρόντισε να ελέγξεις ότι δεν έχει πρόβλημα το δυναμό. Όσες μπαταρίες και να βάλεις, χωρίς δυναμό δεν πας πουθενά. Θα σου είναι πιο τσιμπημένο στην τιμή από ότι η μπαταρία.