Τον Δεκέμβριο αναμένεται η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τον Δεκέμβριο αναμένεται η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς



Μεταξύ άλλων, 
ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε για την προσεχή έναρξη της λειτουργίας ψηφιακής πλατφόρμας για τα ζώα συντροφιάς στην τηλεοπτική εκπομπή “Συνδέσεις” στην ΕΤ1 όπου παρευρέθηκε.


Η πλατφόρμα, η οποία αποτελεί προέκταση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να κυκλοφορήσει και να παρουσιαστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Η πλατφόρμα πρόκειται να συνδέσει όλους όσους έχουν εμπλοκή με ζητήματα που αφορούν στα ζώα συντροφιάς, όπως κτηνιάτρους, καταφύγια, δήμους, Περιφέρειες, και πολίτες. 

Θα συμβάλλει, ακόμα, στην ανεύρεση χαμένων ζώων, μέσω του σκαναρίσματος κωδικού QR με το κινητό. Δηλαδή, αν κάποιος βρίσκει ένα ζώο στον δρόμο και υποπτεύεται ότι είναι δεσποζόμενο, θα μπορεί να σκανάρει με τη φωτογραφική μηχανή του κινητού του τηλεφώνου τον κωδικό QR που θα φέρουν στο περιλαίμιό τους τα ζώα συντροφιάς, ώστε να εντοπίσει τον/την κηδεμόνα του, καθώς και να έχει πρόσβαση στον φάκελο υγείας του.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, τα microchip με τα οποία επιβάλλεται να σημαίνεται το κάθε ζώο, δυστυχώς, δεν μπορούν να “διαβαστούν” από ένα κινητό τηλέφωνο – παρά μόνο από κτηνίατρο ή τη Δημοτική Αστυνομία. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει η χρήση του κωδικού QR.