Χριστούγεννα με μεγάλη αγορά από 7 Δεκεμβρίου στην Αριστοτέλους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χριστούγεννα με μεγάλη αγορά από 7 Δεκεμβρίου στην ΑριστοτέλουςΧριστουγεννιάτικη Αγορά με ζεστή σοκολάτα, ζαχαρωτά, χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά, είδη δώρων και οικοτεχνίας και πολλά άλλα θα «στηθεί» από τις 7 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα στην πλατεία Αριστοτέλους, πάνω από την Εγνατία.


Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης έδωσε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της αγοράς η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και θα μείνει ανοιχτή έως τις 5 Ιανουαρίου 2024 στο τμήμα της Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας, όπισθεν του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η αγορά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των συνολικών εορταστικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στον χώρο της πλατείας και της οδού Αριστοτέλους (καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις, ψυχαγωγικά παιχνίδια, εορταστικός διάκοσμος κ.λ.π.). με στόχο να δημιουργηθεί στην πόλη εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν ερωτήματα και ενστάσεις μεταξύ άλλων για το μεγάλο χρονικό διάστημα που παραχωρείται ο δημόσιος χώρος, για το ανταποδοτικό όφελος που θα έχει τελικά ο δήμος, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς του Εμπορικού Συλλόγου.

«Θέλουμε η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα να μην έχει τίποτα», αντέτεινε ο Γιώργος Αβαρλής.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σωκράτης Δημητριάδης, υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο ότι από το 2019 με τις πρωτοβουλίες της νυν διοίκησης στο θέμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού έχει ανέβει επίπεδο η πόλη. 
Εάν δεν θέλουν κάποιοι για κάποιο λόγο να κάνουμε χριστουγεννιάτικους εορτασμούς ας το πουν ευθέως», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο «ΤyposThes», σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Υπογράμμισε ότι ο δήμος σέβεται και εφαρμόζει πάντα το νόμο. Και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα ακολουθηθεί, όπως είπε, η ίδια διαδικασία που προβλέπει ότι θα δοθεί χρόνος και για το στήσιμο και την αποξήλωση του χριστουγεννιάτικου πάρκου. 

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αποξήλωσης και αποκατάστασης του χώρου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Σε ότι αφορά το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, γενικότερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, ωστόσο και φέτος η πλατεία Αριστοτέλους και όλος ο άξονας, θα βρίσκεται στο επίκεντρο, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό στο κέντρο της πόλης. Όπως και πέρυσι θα υπάρξει στολισμός και στις γειτονιές.


Τι θα υπάρχει στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Από τα τέλη Νοεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 27 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση των ξύλινων οικίσκων, αλλά και για το στολισμό της αγοράς που θα λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:30 μ.μ.

Ειδικότερα, πρόκειται να τοποθετηθούν έως 39 ξύλινοι οικίσκοι-περίπτερα, οι οποίοι θα διατίθενται σε επαγγελματίες ειδών εστίασης και άλλων ειδών, ενώ δύναται να τοποθετηθούν τέσσερις ακόμα οικίσκοι-περίπτερα οι οποίοι θα διατίθενται σε συλλόγους, ΜΚΟ κλπ, καθώς και τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Όλα τα περίπτερα θα είναι κατασκευασμένα ομοιόμορφα, με μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος πρόσοψης τρία μέτρα και θα είναι στολισμένα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση μεταξύ άλλων κρύα σάντουιτς, hot dog, πίτσα, τοστ, σουβλάκια, μικρογεύματα κλπ, Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά, πίτες παραδοσιακές αλλά και λουκουμάδες, ντόνατς, πιροσκί, κρέπες, βάφλες, ζαχαρωτά, καραμέλες, σοκολάτες, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, καφέδες, ζεστή σοκολάτα, κρασί, μπύρες, κοκτέιλς, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ζυμαρικά κ.λ.π., αλλά και χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, σαπούνια, αρώματα, καλλυντικά, βιβλία κ.ά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, ως συνεργαζόμενος φορέας, αναλαμβάνει την ευθύνη για όλες τις διαδικασίες ηλεκτροδότησης του χώρου και των εγκαταστάσεων αλλά και την ανάθεση της φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει την εποπτεία της καθαριότητας του χώρου.