3 λάθη που κάνουμε με τον αφυγραντήρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

3 λάθη που κάνουμε με τον αφυγραντήραΟι αφυγραντήρες έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας αποτρέποντας την εμφάνιση μούχλας.

Ωστόσο, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη χρήση τους, ένας ειδικός μοιράστηκε τα τρία κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε.


Μη καθαρισμός του φίλτρου

«Οι αφυγραντήρες τραβούν τον αέρα και μαζί τη σκόνη αλλά και τις τρίχες κατοικιδίων.Με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται και μπορεί να προκαλέσουν φράξιμο στο εσωτερικό του συστήματος», εξηγεί στο Express.co.uk η Sarah Dempsey, ειδικός καθαρισμού. Γι΄αυτό και προτείνει να ελέγχετε τακτικά το φίλτρο, να το καθαρίζετε με ένα υγρό πανί και μόλις στεγνώνει να το τοποθετείτε ξανά στον αφυγραντήρα.


Επίσης η Sarah Dempsey συνιστά την αντικατάσταση του φίλτρου κάθε λίγους μήνες για να διασφαλιστεί ότι ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί σωστά.


Τοποθέτηση του αφυγραντήρα σε λάθος θέση

Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα στη σωστή θέση μέσα στο δωμάτιο ή σε όποιο άλλο χώρο στο σπίτι σας.

Σύμφωνα με τη Sarah Dempsey, το καλύτερο μέρος για να τον τοποθετήσετε είναι κοντά στο σημείο που έχει υγρασία ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αποφύγετε το μπάνιο, ενώ παράλληλα βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ροή αέρα γύρω από το μηχάνημα για να λειτουργεί αποτελεσματικά.


Τοποθετήστε το μηχάνημα πολύ κοντά σε τοίχο

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τοποθετήστε τον αφυγραντήρα τουλάχιστον 20 cm μακριά από οποιοδήποτε τοίχο του σπιτιού. Η ειδικός συνιστά επίσης να κρατάτε τον αφυγραντήρα μακριά από παράθυρα, πόρτες ή αεραγωγούς.