Σήμερα 26 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Στυλιανού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα 26 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Στυλιανού


Ο Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης των μικρών παιδιών και νηπίων έζησε ζωή ασκητή και πέθανε πλήρης ημερών εν ειρήνη. Η μνήμη του εορτάζεται στις 26 Νοεμβρίου.


Ακόμα και σήμερα τάζουμε τα νήπια ή τα νεογέννητα που κινδυνεύουν να πεθάνουν, στον Άγιο, για να τους σώσουμε τη ζωή.
Όσιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας


Ο Όσιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων και μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία, γιατί εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του. 

Οι διδαχές των γονέων του από νωρίς ήταν, να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα σαν μέσον για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων.

Όταν οι γονείς του πέθαναν, μοίρασε όλη την περιουσία του στους φτωχούς και πήγε σαν ασκητής στην έρημο. Εκεί γνωρίσε και άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους. Δεν λύπησε ποτέ κανένα, μεγάλη του χαρά ήταν να γαληνεύει στις ταραγμένες ψυχές.

Ο όσιος Στυλιανός, παρά την ερημική ζωή του, αγαπούσε πολύ τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε και ο Κύριος. Πολλές φορές οι γονείς πήγαιναν σε αυτόν τα παιδιά τους, και τότε η αγαλλίαση του οσίου ήταν πολύ μεγάλη.Όσιος Στυλιανός, Προστάτης των νηπίων

Ο Θεός επαινώντας το Ιερό αυτό αίσθημα του, προίκισε τον όσιο με το χάρισμα να θεραπεύει τα άρρωστα παιδιά και μπορούν να γεννήσουν άτεκνες γυναίκες.


Ο Όσιος Στυλιανός κοιμήθηκε ήσυχα πλήρης ημερών.


Ιερά Λείψανα:


Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.
Τμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Δαμάστας Φθώτιδος, Λειμώνος Λέσβου, Δαδίου Φθιώτιδος και Κάτω Ξενιάς Αλμυρού Μαγνησίας.


Απολυτίκιο:
Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε· ἀνατεθεὶς γὰρ Θεῷ ἐκ νεότητος κατοικητήριον ὤφθης τοῦ Πνεύματος. Πάτερ ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.