Διαθέτω μέχρι 17.000 ευρώ για να αγοράσω αυτοκίνητο: Ποια είναι τα 10 πιο οικονομικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διαθέτω μέχρι 17.000 ευρώ για να αγοράσω αυτοκίνητο: Ποια είναι τα 10 πιο οικονομικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς



Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου κινείται με αυξητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, αντικατοπτρίζοντας τη συνολική εικόνα της οικονομίας.

Ωστόσο οι τιμές των αυτοκινήτων, ακολουθούν τη δική τους φρενήρη πορεία, καθώς έχουν αυξηθεί δυσανάλογα και σε σχέση με την αγοραστική δύναμη του κοινού, αλλά και σε σχέση με την αύξηση του πληθωρισμού.

Σε αυτό έχουν συντελέσει διάφοροι παράγοντες, όπως η αύξηση τιμών των πρώτων υλών και ορισμένων κρίσιμων για την αυτοκινητοβιομηχανία ορυκτών, όπως και η κατάργηση από τις εταιρείες των βασικών τους μοντέλων, με παράλληλη συρρίκνωση της κατηγορίας «Α» των μικρών αυτοκινήτων που είναι πλέον βενζινοκίνητα ή υβριδικά.

Παράλληλα, η στροφή των εταιρειών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπαρασύρει ανοδικά τις τιμές των αυτοκινήτων, ακόμα και των μικρών, καθώς και το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, ξεπερνά με άνεση τα 25.000 ευρώ.

Μπορεί οι επιλογές για προσιτά και οικονομικά αυτοκίνητα να μειώνονται, ωστόσο πάντα υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα στην ελληνική αγορά με 10 από αυτά να «συνωστίζονται» σε εύρος 2.000 ευρώ, με άνω όριο τα 17.000 ευρώ, για τις βασικές πάντα εκδόσεις, με βάση τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών.




1) Fiat Panda – 14.590 ευρώ – 1.0/Hybrid/70 ίπποι

Το Panda είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της κατηγορίας των μικρών αυτοκινήτων και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Εκτός από την ελκυστική τιμή για υβριδικό μοντέλο, διαθέτει ενδιαφέρουσα εμφάνιση, καλό εξοπλισμό και χώρους, για τα δεδομένα πάντα της κατηγορίας. Η ιταλική εταιρεία άλλωστε, πάντα πρωτοστατούσε στην κατηγορία και δεν έχει ξεχάσει την τέχνη της.




2) Kia Picanto – 14.790 ευρώ – 1.0/70 ίπποι

Η στροφή της Kia στα ηλεκτρικά, με κορυφαία μοντέλα όπως τα EV6 και EV9 δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ξέχασε τις ρίζες της. Το Picanto εξακολουθεί να διαγράφει τη δική του πορεία με όπλα το σχεδιασμό του, τον εξοπλισμό και την χαμηλή τιμή του, στην οποία περιλαμβάνονται και επτά χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.



3) Mitsubishi Space Star – 15.010 ευρώ -1.2/72 ίπποι

To Space Star αν και ανήκει στην κατηγορία των supermini, χάρη στη χαμηλή του τιμή, έχει το πλεονέκτημα των μεγαλύτερων χώρων και μπορεί να μεταφέρει με μεγαλύτερη άνεση 4 επιβάτες εντός πόλης, ενώ υπερτερεί και σε χώρο αποσκευών σε σχέση με τα μικρότερα μοντέλα. Η ιαπωνική αξιοπιστία είναι εγγυάται απροβλημάτιστη συνύπαρξη.



4) Fiat 500 -15.300 ευρώ – 1.0 Hybrid/70 ίπποι

Για όσους οι τέσσερις πόρτες του Panda δεν είναι απαραίτητες κι επιθυμούν ένα πιο στιλάτο αυτοκίνητο, η Fiat προσφέρει ακόμα μία επιλογή σε προσιτή τιμή. Εξοπλίζεται με τον ίδιο υβριδικό κινητήρα με το Panda, οπότε η επιλογή μεταξύ των δύο, σε περίπτωση που επιμένετε ιταλικά, είναι καθαρά θέμα γούστου.



5) VW up! -15.400 ευρώ – 1.0/68 ίπποι

Η VW μπορεί να ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής του up! καθώς δεν χωράει στην γκάμα της, ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα μοντέλα. Ο τρικύλινδρος κινητήρας κινεί σβέλτα το up! εντός πόλης σε συνδυασμό και με την κλιμάκωση του κιβωτίου, ενώ και το εσωτερικό είναι αρκετά ποιοτικό για την κατηγορία



6) Suzuki Ignis – 15.880 ευρώ – 1.2 Hybrid/83 ίπποι

Το Ignis είναι των άκρων. Τον σχεδιασμό του είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς, αλλά αντικειμενικά το υβριδικό σύνολο του 1.2 λίτρου με τους 83 ίππους είναι το πιο ισχυρό της λίστας. Η βασική έκδοση είναι δικίνητη, αλλά λόγω του αυξημένου ύψους τα καταφέρνει στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης εντός πόλης.



7) Hyundai i10 -16.190 ευρώ – 1.0/67 ίπποι

Το ανανεωμένο i10 αναμένεται να δώσει πνοή στο μικρό της Hyundai με πιο μοντέρνο και επιθετικό σχεδιασμό και πλουσιότερο εξοπλισμό. Μπορεί να μην διαθέτει την εγγύηση των 7 ετών του συγγενούς Picanto, αλλά και τα 5 χρόνια μόνο λίγα δεν είναι, με την επιλογή μεταξύ των δύο κορεάτικων μοντέλων να μην είναι εύκολη υπόθεση.



8) Toyota Aygo X -16.270 ευρώ – 1.0/72 ίπποι

Αν και το απλό Aygo δεν παράγεται πλέον, συνεχίζει την πορεία του ως Χ, με ίδια μηχανικά μέρη, αλλά πιο περιπετειώδη εμφάνιση που δίνει την αίσθηση Crossover. Η εγγύηση της Toyota σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της, εγγυώνται απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.



9) Seat Ibiza – 16.490 ευρώ – 1.0/80 ίπποι

Ίσως είναι ένα από τα τελευταία Ibiza που μπορεί να αγοράσει κανείς, καθώς τη σκυτάλη από την Seat τη λαμβάνει η Cupra και μάλλον δεν θα συνεχίσει την παραγωγή του. Το Ibiza είναι το μεγαλύτερο της συγκεκριμένης λίστας, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4 μέτρα και θα καλύψει με μεγαλύτερη άνεση τις μεταφορικές ανάγκες εντός αστικού ιστού.



10) Suzuki Swift – 16.580 ευρώ – 1.2 Hybrid/83 ίπποι

Το υβριδικό Swift σίγουρα είναι πιο συμβατικό σε σχέση με το Ignis, ενώ πλεονεκτεί και σε χώρους. Λόγω του πιο ισχυρού κινητήρα, προσφέρει και τις καλύτερες επιδόσεις, που επιτρέπουν και κοντινές εξορμήσεις εκτός αστικού ιστού, με μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας.

Συνοπτικά η λίστα με τα 10 αυτοκίνητα κόστος μέχρι 17.000 ευρώ

motori.gr