Το φίλτρο στο TikTok που αποκαλύπτει αν σας ταιριάζουν τα μακριά ή κοντά μαλλιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το φίλτρο στο TikTok που αποκαλύπτει αν σας ταιριάζουν τα μακριά ή κοντά μαλλιά


Με όλα τα bobs κουρέματα εμπνευσμένα από τη Hailey Bieber να κυκλοφορούν στο feed των social media σας, πιθανώς να μπήκατε στον πειρασμό να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στο κομμωτήριό σας για μια ανανέωση στα μαλλιά σας.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι είναι φθινόπωρο, μια εποχή, δηλαδή, που οι περισσότερες κάνουν μια νέα αρχή με μια νέα εμφάνιση. Πριν τολμήσετε, όμως, να αλλάξετε εντελώς το look σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το νέο φίλτρο του TikTok που αποκαλύπτει το ιδανικό μήκος για τα μαλλιά σας.

Ονομάζεται φίλτρο μήκους μαλλιών 2,25 και αυτή τη στιγμή έχει γίνει viral στο BeautyTok με σχεδόν 20 εκατομμύρια προβολές. Το φίλτρο λειτουργεί χρησιμοποιώντας δύο κόκκινες γραμμές για να μετρήσει το μήκος του κάτω μισού του προσώπου σας, από τη μύτη μέχρι το πηγούνι σας.
Αν ο αριθμός που λαμβάνετε είναι μικρότερος από 2,25, υποτίθεται ότι τα κοντά μαλλιά σας ταιριάζουν γάντι. Οποιοσδήποτε αριθμός μεγαλύτερος από 2,25 σημαίνει ότι δείχνετε καλύτερα με μακριά μαλλιά.

Η δημιουργός περιεχομένου @simplyzoe08 είναι μία από τις χιλιάδες που έχουν δοκιμάσει το εργαλείο και κάτω από το βίντεό της, ένα άτομο σχολίασε: «Πήρα σχεδόν τρία και πραγματικά φαίνομαι καλύτερα με μακριά μαλλιά. Δεν έπρεπε να τα είχα κόψει!», ενώ μία άλλη χρήστης είπε: «Έχω σχεδόν τέσσερα και μόλις έκοψα τα μαλλιά μου πριν από λίγες μέρες. Δεν το αντέχω». Κρίνοντας από αυτές τις προσωπικές εμπειρίες, το φίλτρο μπορεί και να δουλεύει αποτελεσματικά, αναφέρει το Bustle.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο του TikTok

Για να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο θα πρέπει να κατεβάσετε την τελευταία ενημέρωση για το TikTok. Μόλις το κάνετε, πατήστε στο εφέ και ευθυγραμμίστε το πρόσωπό σας μέσα στον διακεκομμένο κύκλο. Το φίλτρο επηρεάζεται από το πόσο μακριά κρατάτε την κάμερα από το πρόσωπό σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι κεντράρετε το πρόσωπό σας σωστά στον κύκλο.

Από εκεί και πέρα, διατηρήστε μια σταθερή, επίπεδη γωνία κάμερας. Θα δείτε τις δύο κόκκινες γραμμές και τον αριθμό να προσαρμόζεται μέχρι να καταλήξει σε ένα τελικό αποτέλεσμα -συνήθως κάπου μεταξύ 2 και 4, αν και ορισμένοι χρήστες παίρνουν λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.

Πόσο ακριβές είναι το φίλτρο
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bustle η Anna Peterson, κοσμετολόγο και δημιουργό του Salon Route, ο αριθμός 2,25 αναφέρεται σε μια κλασική τεχνική χτενίσματος κατά την οποία μετριέται η απόσταση μεταξύ αυτιού και πηγουνιού για να καθοριστεί αν τα κοντά ή τα μακριά μαλλιά θα ήταν ιδανικά στο εκάστοτε πρόσωπο. Είναι, λοιπόν, κάτι που χρησιμοποιούν μερικές φορές ακόμα και οι ειδικοί.