Νέες αστικές γραμμές στη Θεσσαλονίκη, για “ανακούφιση” από τις συνέπειες του Flyover - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέες αστικές γραμμές στη Θεσσαλονίκη, για “ανακούφιση” από τις συνέπειες του Flyover-Ενισχύεται με 32 ακόμη δρομολόγια με 4 λεωφορεία του ΚΤΕΛ, η γραμμή 45 του ΟΣΕΘ

-Δημιουργούνται 2 νέες express γραμμές κορμού, η Ε1 και Ε2.


Αναλυτικά:

Ο ΟΣΕΘ, σε συνεργασία με την "ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.", ενισχύει άμεσα το δίκτυό του με τρεις (3) υποστηρικτικές γραμμές express για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών μετακίνησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της έναρξης κατασκευής του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover).

Για τις γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16 λεωφορεία, ενώ όπως έγινε γνωστό, σε επόμενη φάση σε λειτουργία θα μπουν επίσης 2-3 επιπλέον γραμμές.

"Για τις χρήσιμες αυτές γραμμές, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στηρίζει, για άλλη μια φορά, το έργο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και αποδεικνύουμε όλοι πόσο σπουδαίο είναι να συνεργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας".Πιο αναλυτικά, οι γραμμές που τίθενται άμεσα σε λειτουργία από τον ΟΣΕΘ είναι:

Λεωφορειακή Γραμμής Νο 45: «Τερματικός Σταθμός Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Κ.Τ.Ε.Λ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ»

Θα διατηρηθεί η υφιστάμενη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45 (express) με εφαρμογή του προγράμματος Ιουνίου/Σεπτεμβρίου (αύξηση έργου κατά 32 συνολικά δρομολόγια). Η υπόψη γραμμή (45) εκτελείται ήδη από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.ΝΕΑ Λεωφορειακή Γραμμή EXPRESS 1: «Τερματικός Σταθμός ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Ανατολικός Σταθμός περιοχής ΙΚΕΑ» (express)

Η λεωφορειακή γραμμή θα ενώνει τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό ΙΚΕΑ με τον Τερματικό Σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία διαμέσου της οδού Τσιμισκή (κέντρο πόλης) και του εμπορικού κέντρου στην δυτική είσοδο της πόλης (One Salonica).ΝΕΑ Λεωφορειακή Γραμμή EXPRESS 2: «Τερματικός Σταθμός ΕΥΟΣΜΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ»

Η λεωφορειακή γραμμή θα διασχίζει κρίσιμες περιοχές της πόλης εκκινώντας από τον Εύοσμο, εξυπηρετώντας ένα σημαντικό τμήμα των δυτικών συνοικιών διερχόμενο από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα τερματίζει ανατολικά στον τερματικό σταθμό Βούλγαρη. Εκτιμάται ότι η εν λόγω γραμμή θα ελαφρύνει τις ανάγκες για χρήση του ΙΧ οχήματος από πληθυσμιακά κορεσμένες ζώνες.


Οι λεωφορειακές γραμμές (2) και (3) θα λειτουργούν για συγκεκριμένες στάσεις κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας 7:00 – 17:00.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα ακριβή χαρακτηριστικά κάθε γραμμής (δρομολόγια, ωράρια) θα ανακοινωθούν άμεσα.

Η ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής Νο 45 « Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Κ.Τ.Ε.Λ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και οι λεωφορειακές γραμμές (2) και (3) θα ξεκινήσουν άμεσα