Λογαριασμοί Ρεύματος: Τι αλλάζει – Σύγκριση των τιμών όλων των παρόχων μέσω email - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λογαριασμοί Ρεύματος: Τι αλλάζει – Σύγκριση των τιμών όλων των παρόχων μέσω email

Νέα μέτρα ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην προσπάθεια να πιέσει τους παρόχους για χαμηλότερες τιμές ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο OT, ο υπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτός από τη θέσπιση τιμολογίου που θα πρέπει υποχρεωτικά να προσφέρουν οι πάροχοι στους καταναλωτές, προχωρά και σε άλλες αποφάσεις.


Λογαριασμοί ρεύματος

Πηγές λένε πως μία ακόμη παρέμβαση του υπουργείου στοχεύει στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη διαφάνεια των τιμολογίων ρεύματος.

Έτσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική για τους προμηθευτές ρεύματος μέσω της αποστολής στους καταναλωτές των λογαριασμών με email και την συμπερίληψη λινκ το οποίο θα παραπέμπει σε όλα τα τιμολόγια κάθε παρόχου.

Για την ακρίβεια στους λογαριασμούς που θα φτάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2024 μέσω email θα υπάρχει ενεργό λινκ (ηλεκτρονική διεύθυνση, το οποίο όταν οι καταναλωτές θα το πατάνε (κλικ) θα τους παραπέμπει σε ειδική ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).


Σύγκριση

Σε αυτή τη σελίδα θα βρίσκονται συγκεντρωμένα κάθε μήνα όλα τα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πελάτες τους θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να συγκρίνουν απευθείας τις ανταγωνιστικές χρεώσεις.

Στη συνέχεια, αν οι καταναλωτές αν διαπιστώνουν πως υπάρχει πιο συμφέρουσα τιμή θα μπορούν να αναζητούν τον αντίστοιχο πάροχο.


Το υποχρεωτικό τιμολόγιο

Όπως έχει γράψει ο ΟΤ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά επίσης και στη θέσπιση της υποχρέωσης των προμηθευτών ρεύματος να διαθέτουν κι ένα ενιαίο τιμολόγιο.

Το συγκεκριμένο θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίζουν την τιμή ρεύματος πριν τον μήνα κατανάλωσης, ενώ οι πάροχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε διορθώσεις των χρεώσεων (εφόσον υπάρχον ακραίες μεταβολές) τον επόμενο μήνα της κατανάλωσης.

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει να δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στους καταναλωτές για τη σύγκριση των τιμών ρεύματος ανά πάροχο.

ΤΟ ΒΗΜΑ