«Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία - Cosmos» και «Κάτω Ηλιούπολη - Βούλγαρη» οι δύο νέες express γραμμές του ΟΑΣΘ ενόψει Flyover - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία - Cosmos» και «Κάτω Ηλιούπολη - Βούλγαρη» οι δύο νέες express γραμμές του ΟΑΣΘ ενόψει FlyoverΤην προσεχή Τετάρτη (1/11) ξεκινούν τα δρομολόγια δύο νέων και υποστηρικτικών express λεωφορειακών γραμμών αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανακούφιση των μετακινούμενων πολιτών από τον περιορισμό των όποιων επιπτώσεων σημειωθούν από την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover) στην πόλη.

Αυτό γνωστοποιεί, με σημερινή του ανακοίνωση, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκη (ΟΣΕΘ) υπογραμμίζοντας ότι οι υποστηρικτικές express λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και κατά τις ώρες αιχμής (7:00-17:00).

Συγκεκριμένα, από την 1/11 ξεκινά το δρομολόγιο της νέας διαδρομής στο πρόγραμμα λειτουργίας της γραμμής Νο 43 «Τοπικό Ευόσμου» με την ονομασία Νο 43Υ «Κάτω Ηλιούπολη – Βούλγαρη». Όπως διευκρινίζει ο ΟΣΕΘ, η λεωφορειακή αυτή γραμμή θα ενώνει τον Τερματικό Σταθμό Κάτω Ηλιούπολης στον Εύοσμο με τον Τερματικό Σταθμό «Βούλγαρη» διαμέσου των οδών Καραολή Δημητρίου, Λαγκαδά, Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Εγνατία & Κων. Καραμανλή στη μετάβαση και με μικρές διαφοροποιήσεις δια μέσω των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου, Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Αγ. Δημητρίου στην επιστροφή.

Επιπλέον, από την προσεχή Τετάρτη ξεκινά το δρομολόγιο της νέας διαδρομής στο πρόγραμμα λειτουργίας της γραμμής Νο 45 «Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία – Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής – Cosmos» με την ονομασία Νο 45Υ «Τ.Σ. ΚΤΕΛ Μακεδονία – Α.Σ. ΙΚΕΑ». Η λεωφορειακή αυτή γραμμή θα ενώνει τον Τερματικό Σταθμό «ΚΤΕΛ Μακεδονία» με τον Ανατολικό Σταθμό ΙΚΕΑ διαμέσου των οδών Γιαννιτσών, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία, Ι. Δραγούμη, Μητροπόλεως, Μεγ. Αλεξάνδρου Αδριανουπόλεως, Γεωργικής Σχολής (στη μετάβαση) και διαμέσου των οδών Βασ. Όλγας, Τσιμισκή, Γιαννιτσών (στην επιστροφή).

Για τις γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16 λεωφορεία που εξασφάλισε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΘ, με τη σύμπραξη του αναδόχου μίσθωσης, όπως επισημαίνει ο ΟΣΕΘ.

«Για τις χρήσιμες αυτές γραμμές, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στηρίζει, για άλλη μια φορά, το έργο της αστικής συγκοινωνίας του στη Θεσσαλονίκη και όλοι μαζί αποδεικνύουμε πόσο σπουδαίο είναι να συνεργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων»
δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.