Θεσσαλονίκη: Βραδινή πεζοπορία στο δάσος του Σέιχ Σου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη: Βραδινή πεζοπορία στο δάσος του Σέιχ ΣουΗ κλασική Αστροπορία όπως την γνωρίσατε και την αγαπήσατε, επιστρέφει στο Σέιχ Σου για έκτη συνεχή χρονιά. Οι Hikers “περπατούν” ανάμεσα στην Μεγάλη Άρκτο, τον Κρόνο και τους φθινοπωρινούς αστερισμούς.

Η αστροπορία είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσει όποιος αγαπά το βουνό και γοητεύεται από τα μυστικά του διαστήματος. Η δραστηριότητα ξεκινά με βραδινή πεζοπορία σε εντυπωσιακά δάση, βαδίζοντας σε δασικούς δρόμους και ορεινά μονοπάτια μοναδικής αξίας. Το σκοτάδι μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πτυχές των αισθήσεών μας και τις προσαρμογές τους στην έλλειψη φωτός.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ουρανογραφία μέσω της οποίας περιγράφονται οι αστερισμοί αλλά και η θέση τους στον ουράνιο θόλο. Αναγνωρίζουμε τους αστερισμούς, εκπαιδευόμαστε στον νυχτερινό προσανατολισμό και παρατηρούμε διάφορα αστρικά σώματα μέσω του τηλεσκοπίου μας.

Η διαδρομή ολοκληρώνεται στην κορυφή του Σέιχ Σου, με θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την Θεσσαλονίκη να απλώνεται ολόκληρη μπροστά μας.

Απαραίτητη η χρήση φακού κεφαλής και όχι χειρός. Σε περίπτωση νεφώσεων, το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις συνθήκες.

Προετοιμαστείτε με ζεστό ρουχισμό καθώς στο σημείο έχει κρύο τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ενδεικτικό πρόγραμμα

17:15 Συνάντηση στο Ζωολογικό Κήπο (Πλατεία Τσάτρα)
17:30 Πεζοπορία προς το Σιβρί Τεπέ
19:00 Ουρανογραφία
19:30 Παρατήρηση με τηλεσκόπιο
20:15 Πεζοπορία για την επιστροφή
21:30 Άφιξη στην αφετηρία/τερματισμό

Info
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023
Διοργανωτής: Hikers Thessaloniki
Εισιτήρια: ΕΔΩ
Facebook event: Αστροπορία στο Σειχ Σου