Ανησυχία για τους κοριούς: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε στο σπίτι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανησυχία για τους κοριούς: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε στο σπίτι


Τρόμο έχει προκαλέσει η εξάπλωση των κοριών στην Ευρώπη, καθώς φαίνεται πως επελαύνουν από το Παρίσι στο Λονδίνο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι σιγά σιγά "μεταφέρονται" και σε άλλες χώρες. Αναζητούνται, επομένως, εναγωνίως λύσεις για την καταπολέμησή τους.

Ο Ντέιβιντ Κέιν, μικροβιολόγος που εδώ και δύο δεκαετίες ασχολείται με την εξόντωσή τους, λέει ότι το φαινόμενο ήταν πολύ συνηθισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά λόγω των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ποσοστά προσβολών μειώθηκαν δραματικά σε όλο τον κόσμο. 

Για δεκαετίες, οι κοριοί θεωρήθηκε ότι ανήκουν στο παρελθόν καθώς έγιναν τόσο σπάνιοι που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να τους αναγνωρίσουν και οι επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων δεν ήταν εξοπλισμένοι για να τους καταπολεμήσουν. Όμως, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, επέστρεψαν χάρη στα τακτικά διεθνή ταξίδια, την αυξανόμενη ανοσία στα εντομοκτόνα, τα θερμότερα κλίματα και τις υπερπλήρης συνθήκες διαβίωσης.



Σε ποιες συνθήκες αναπτύσσονται

Η ζώνη ανάμεσα σε 35-40 βαθμούς, είναι ιδανική για την ανάπτυξης του κοριού. Βέβαια, μέχρι στιγμής, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δεν έχει κηρύξει επιδημία για τον κοριό. Είναι πολύ πιθανό μετά τα πρώτα κρύα, το φαινόμενο να εξασθενίσει, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Το ζήτημα με τους κοριούς, αφορά περισσότερο την καθαριότητα και όχι την ύπαρξη του ζωυφίου σε νέες περιοχές. Και με αυτό σχετίζονται και τα πολλά Airbnb, στα οποία δεν υπάρχει μία σταθερή γραμμή καθαριότητας, όπως γίνεται στα ξενοδοχεία, όπου είναι ελεγχόμενη η κατάσταση.

Η αντιμετώπιση των κοριών, είναι δαπανηρή και δεν γίνεται με απλά εντομοκτόνα, όπως αυτά για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες. Ο κοριός "κρύβεται", σε σημεία των σπιτιών και δεν γίνεται να εντοπιστεί εύκολα, ούτε μπορούμε να ψεκάσουμε σε συγκεκριμένα σημεία, όπως με τις κατσαρίδες και να τους εξοντώσουμε Η αντιμετώπιση γίνεται, αφού αδειάσει το δωμάτιο από τα πράγματα, με ειδικό μηχάνημα, που περνάει τις επιφάνειες κάνοντας καθαρισμό με υπέρθερμο ατμό. Ο καθαρισμός ενός δωματίου, με αυτόν τον εξειδικευμένο τρόπο, κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ.

Εάν φοβάστε ότι υπάρχουν κοριοί στο σπίτι σας, μάθετε ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια.

* Τσιμπήματα στο σώμα σας
* Μυρωδιά μούχλας
* Κηλίδες αίματος σε σεντόνια
* Περιττώματα
* Κουφάρια κοριών
* Αυγά κοριού
* Ζωντανοί κοριοί