Η Αθηνά Παπαδάκη (Νανά) - Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τη "Δημοκρατική Ενότητα" του Θ.Παπαδόπουλου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Αθηνά Παπαδάκη (Νανά) - Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τη "Δημοκρατική Ενότητα" του Θ.Παπαδόπουλου



ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ (ΝΑΝΑ)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θέρμη, όπου και κατοικώ. Κόρη του Ηλία Παπαδάκη και της Κικής Ραφαηλίδου, έχω έναν αδερφό τον Κωνσταντίνο. Είμαι παντρεμένη με το Γιώργο Λιάντα, ηλεκτρολόγο μηχανικό από τον Τρίλοφο.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Από το 2006 ασκώ το επάγγελμα της δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω τρεις ξένες γλώσσες.

Η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και η ανάγκη για ενεργητική συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου μας, με ώθησε το 2010 να λάβω μέρος για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εκλέχτηκα στη Δημοτική Κοινότητα Θέρμης. Από το 2011-2014 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. και υπεύθυνη στους τομείς των παραδοσιακών χορευτικών, χορωδιών, φιλαρμονικής και Βιβλιοθήκης.

Το 2014 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος. Επανεκλέχτηκα το 2019. Από το Σεπτέμβριο 2014 έως και το Μάρτιο 2017 διετέλεσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που πρώτη φορά κατέλαβε γυναίκα στο Δήμο Θέρμης, ύστερα από την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Από το Μάρτιο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2022 υπήρξα Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. Δήμου Θέρμης και ασχολήθηκα μαζί με ένα αξιόλογο επιτελείο με το σχεδιασμό και τη διοργάνωση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και στις τρεις ενότητες του Δήμου Θέρμης. Παράλληλα υπήρξα μέλος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Το 2021 ο δήμαρχος μου εμπιστεύθηκε τη θέση της  προέδρου της επιτροπής ΒΑΣΙΛΙΚΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ

Από τον Ιανουάριο 2022 έως και σήμερα επανήλθα στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα είμαι μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας Θέρμης, όπου διετέλεσα πρόεδρος το 2004.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου και του Πανελλήνιου Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».

Από το 2008 έως και το 2012 διετέλεσα ταμίας του σωματείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ».




Συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί έμαθα από νωρίς ότι οφείλουμε να κάνουμε εμείς πρώτα ένα βήμα και έπειτα όλοι οι άλλοι, να μην μετακυλύουμε ευθύνες, προτού αναλογιστούμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης απέναντι

στην κοινωνία, να λειτουργούμε συλλογικά.

Αποτέλεσε μία πρόσκληση-πρόκληση τιμής, που με χαρά και ορμή ανέλαβα να αντιμετωπίσω, κινούμενη αποκλειστικά από ένα και μοναδικό κίνητρο, την αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι, με αρχές και όραμα που διέπουν τόσο την προσωπική μου πορεία όσο και την παράταξη μου, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μία από τις παλαιότερες και αμιγώς αυτοδιοικητικές παρατάξεις, μια παράταξη με ιστορία, αρχές, όραμα, στόχο, αποδεδειγμένο και συνεχιζόμενο έργο. 

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, μου δόθηκε η δυνατότητα να δουλεύω και να μάχομαι για την κοινωνική και οικονομική ισότητα, την ισόρροπη και πράσινη ανάπτυξη στον τόπο μας, με βάση τη βούληση τον τοπικών κοινωνιών, την κοινωνική αλληλεγγύη, την αειφορία.

Αθηνά Παπαδάκη