Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο – Σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο – Σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς



Το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς με θέμα “Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο”.
Με αφορμή την ένταξη του σκακιού από φέτος στα εργαστήρια δεξιοτήτων των σχολείων και την ανάγκη που προκύπτει για υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο διδακτικό έργο τους, το σεμινάριο-εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/10, ώρες 17.00-19.00, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εισάγουν τη διδασκαλία του σκακιού στις τάξεις τους, αλλά μπορεί να το παρακολουθήσει και κάθε ενδιαφερόμενος ενήλικας.

Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει την παρακολούθησή του ακόμη και από συμμετέχοντες που έχουν ελάχιστη γνώση και εμπειρία σχετικά με το αντικείμενο. Ο προσανατολισμός του είναι κυρίως εργαστηριακός, δίνοντας χρόνο για πρακτική εξάσκηση και ενεργό συμμετοχή.

Βασικός στόχος είναι η γνωριμία με το σκάκι, ως άθλημα και ταυτόχρονα παιχνίδι στρατηγικής. Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς, παράλληλος σκοπός είναι η ενθάρρυνση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχει ως εκπαιδευτικό εργαλείο ενισχύοντας το διδακτικό τους έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Τ.Θ. 60330, 570 01 Θέρμη

Τηλέφωνο: 2310 483 000 – Φαξ: 2310 483 020